A világ első NFC-re felkészített asztali gépe az ASUS-tól

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 13.

Az ASUS műhelyében készült el az első olyan asztali PC, amely képes az NFC-technológiás készülékpárosításra. A PC-ben egyebek mellett 4. generációs Intel Core processzor és SonicMaster hangrendszer található.

A világ első NFC-technológiás asztali PC-je

Az M70 több, mint egy hagyományos asztali gép, hiszen rövid hatótávolságú kommunikációs (NFC) technológiával szerelték fel az androidos eszközök vezeték nélküli párosításához. A készülék lehetővé teszi, hogy a felhasználók NFC-n keresztül bejelentkezzenek a PC-be és alkalmazásokat indítsanak el, vagy biztonsági mentéseket készítsenek a mobileszközökön található fotókról — mindössze egyetlen érintéssel. 

Az ASUS exkluzív NFC Express szoftvere automatikusan elmenti az androidos mobileszközökön található fotókat és a videókat az asztali gépre. Megkeresi, mi változott az utolsó szinkronizálás során, és csak azt menti. A Quick Launch (Gyorsindítás) elmenti a kedvenc alkalmazások parancsikonját, hogy azok egy ujjmozdulattal elindíthatók legyenek. Az NFC Express jelszó nélküli Windows 8 bejelentkezést tesz lehetővé, így a felhasználók közvetlenül beléphetnek az operációs rendszerbe.

 

Nagy teljesítményű multimédiás asztali gép

Az ASUS M70 asztali PC a legfrissebb 4. generációs Intel Core i3/i5/i7 processzorokkal kapható a hatékony többfeladatos feldolgozás és energiatakarékosság érdekében, de többféle NVIDIA GeForce grafikus kártyával is rendelhető (max. GTX650) a felhasználók egyedi multimédiás igényeinek kielégítéséhez.

Az ASUS SonicMaster audiotechnológiája és a Waves technikai GRAMMY díjat nyert MaxxAudio szoftvere magával ragadó és hatásos audioélményt kínál a mozitermi szintű szórakozáshoz. Az M70-ben az ASUS Audiowizard felülete nyújt segítséget a hangbeállítások személyre szabására: ötféle mód választható a zenék, filmek, játékok élvezetéhez, a hangfelvételek készítéséhez és a beszédhez. Az M70 agresszív élekkel díszített toronyháza csiszolt fémfelületet kapott. A házba LED-es jelzőfények is kerültek, amelyek első pillantásra megmutatják a csatlakoztatott külső USB tárolóeszközök működési állapotát 

Exkluzív ASUS szolgáltatások

Az ASUS M70 beépített szünetmentes tápegységgel (UPS) rendelkezik, amely automatikusan beindul, ha a gép áramellátása megszakad. Az UPS áramforrásként működik az M70 számára addig, ameddig az összes adat és program el nem mentődik a merevlemezre, és a gép hibernált állapotba nem teszi magát.

Az M70-ben egy ASUS Wireless Charger tálca is található a Qi indukciós tápellátási szabványt támogató okostelefonok és táblagépek vezeték nélküli töltéséhez, még akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva. Az ASUS AI Charger technológia a mobileszközöket USB 3.0 kapcsolaton keresztül is gyorsabban tölti, és ehhez sem kell a számítógépnek bekapcsolva lennie.

Az ASUS M70-ben ASUS Universal Storage Module (USM) is található; ez egy üzem közben cserélhető meghajtók befogadására tervezett befogadóhely a tárolókapacitás bővítése és megosztása érdekében. Az ipari szabványú USM csatoló az USB 3.0 sebességének akár kétszeresére is képes, és a hordozható burkolatba szerelt meghajtók egy USB-adapterrel bármelyik másik számítógéphez is csatlakoztathatók.

 

Elérhetőség és árak

Az ASUS M70 asztali PC várhatóan az ünnepi szezonban válik elérhetővé hazánkban.

 

Vissza