Smarty Ring – az okostelefonod értesítései az ujjadon

Czipperer Dia - 2013. december 9.

Az Indiegogo oldalán lehet támogatni azt a fejlesztést, amely az okostelefont kapcsolja össze az ujjaddal. Egy okosgyűrűről van szó, amely a telefon értesítéseit jeleníti meg.

Az emberek folyamatosan a telefonjukat bámulják, naponta akár 150-szer is ránéznek. Ennek kiküszöbölésére fejlesztettek ki most egy okos megoldást, amellyel nem kell folyton elővenni a telefonunkat a zsebünkből, elég csak az ujjunkra nézni, és máris képbe kerülünk.

A Smarty Ring névre keresztelt okosgyűrűt tehát az ujjunkon hordhatjuk. Segítségével minden telefonra érkező eseményről időben értesülünk, így nem mulasztunk el hívást, SMS-t és egyéb frissítéseket sem.
 


A kiegészítő Bluetooth 4.0-án keresztül kommunikál a telefonnal, ezáltal valós idejű értesítések érkeznek rá. Jelzi a hívásokat, az SMS-eket és e-maileket, valamint a Facebook, Twitter, Hangouts és Skype értesítéseket is.

A hívásokat segítségével elfogadhatjuk vagy elutasíthatjuk, valamint hívásokat is  kezdeményezhetünk előre megadott számokra. Segítségével a kamerát is elindíthatjuk, és a zeneszámokat is vezérelhetjük. A gyűrű az időt is mutatja.

A telefon egy alkalmazáson keresztül kapcsolható össze a gyűrűvel, amely könnyen kezelhető. Előnye a kiegészítőnek, hogy riaszt, amikor a telefon hatótávolságon kívülre kerül, és a rozsdamentes acélbevonatnak köszönhetően vízálló is. Fontos azonban, hogy, amikor a mobilon csendes üzemmódot állítunk be, akkor a gyűrű nem jelzi az értesítéseket.

A gyűrűn megváltoztathatjuk a profilt, az időzónát, a LED világítás fényerejét, valamint a riasztás hangerejét is.

A kiegészítő 24 óra folyamatos működést garantál, és tartozik hozzá egy vezeték nélküli töltő is, amellyel egyidőben tölthető a telefon és a gyűrű is.
 


Különböző méretekben létezik, a megfelelő mérethez csak ujjunk körfogatát kell lemérni (lásd a képen).
 


A kiegészítő Android és iOS rendszerű készülékekkel is kompatibilis. A kezdeményezést még néhány napig lehet támogatni az Indiegogo oldalán, amely a november eleji indulás óta 9900 dollárnál tart (a cél 40ezer dollár).

 

 

 

 

Forrás: Indiegogo.com

Vissza