A British Airways járatain egész úton mobilozhatunk

MTI Sajtóadatbank - 2013. december 26.

Európában a British Airways az első olyan légitársaság, amely engedélyezi utasainak az elektronikai eszközök használatát repülési üzemmódban a gurulás, valamint fel- és leszállás közben is december 19-től.

A társaság MTI-nek kiadott közlemény szerint a Civil Aviation Authority (CAA) jóváhagyását követően, december 19-től a British Airways utasai attól a pillanattól, hogy a repülőgép fedélzetére lépnek, használhatják tabletjeiket, telefonjaikat és ekönyv-olvasóikat repülési üzemmódban az utazás teljes időtartama alatt. A British Airways biztosította arról a CAA-t, hogy a változások minden meglévő biztonsági előírásnak és szabályzatnak megfelelnek.

Idézik Ian Pringle kapitányt, a British Airways repülési képzési vezetőjét, aki azt mondta az intézkedésről: "a korlátozások enyhítésével átlagosan 30 perccel nő az elektronikai eszközök használatának lehetősége. Egy hosszú távú járaton utazó, körülbelül 300 utas esetén ez összesen 150 óra plusz időt jelent."

Az év elején a BA voltak az első európai légitársaság is, amely lehetővé tette utasai számára, hogy telefonáljanak, üzeneteket küldjenek vagy e-mailezzenek mobiltelefonjaik vagy más kézi elektronikai eszközeik segítségével, miután a gépük landolt és legurult a kifutópályáról.

Szintén ők voltak az első légitársaság az Egyesült Királyságban, amely engedélyezte hosszú távú járatain, hogy az indulástól az érkezésig használják a fedélzeti szórakoztató eszközöket.

Vissza