Ingyenes zenei szolgáltatás iOS-re is Androidra

Czipperer Dia - 2013. október 3.

A Rdio egy ingyenes zenei szolgáltatást mutatott be, amely Android és iOS platformra érhető el, ám egyelőre csak Kanadában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban.

A Stations névre hallgató szolgáltatás annak ellenére, hogy ingyenes, hirdetésektől mentes. A zenéket rendezhetjük előadók, számok vagy albumok szerint is. Ez a szolgáltatás nem más, mint egy ingyenes internet rádió.

A Rdio zenei szolgáltatása idén január óta létezik, ám eddig csak az interneten keresztül volt elérhető és a Rdio Mac vagy Windows asztali alkalmazásaiban. A cég egy rádióállomással együttműködve biztosítja ingyenesen a zenéket.

A szolgáltatásnnak van előfizetéses változata is, amely sok több zenét nyújt. Ennek előfizetési díja havonta 10 dollár, és cserébe több mint 20 millió dalt kínál.

Ezzel a lépéssel a Rdio a Pandora nyomdokaiban jár, aki nemrég emelte az ingyenes mobil zenefolyamának limitét 40 órára. De méltán versenybe szállhat a másik nagy riválissal, a Spotifyjal is.

A Rdio zenei szolgáltatás sajnos hazánkban nem érhető el (Európában Németországben, Franciaországban, Dániában, Finnországban, Spanyolországban, Portugáliában, az Egyesült Királyságban és Svédországban), ám remélhetőleg a jövőben ez is megváltozhat, illetve ezt az üzleti modellt mások is követik majd.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza