Bemutatkozott a 64 bites rendszereket is támogató Snapdragon 410

Farkas Norman - 2013. december 10.

A Qualcomm tegnap hivatalosan lerántotta a leplet új mobil chipsetjéről, amellyel gyakran találkozhatunk majd a 2014-ben megjelenő középkategóriás LTE mobilokban. Az új SoC érdekessége, hogy támogatja a 64 bites operációs rendszereket.

A Qualcomm bemutatta első mobil lapkáját, amely képes megbirkózni a 64 bites operációs rendszerekkel. A dologban csak az a meglepő, hogy nem egy csúcsmobilokba szánt SoC-ról van szó, hanem egy olyanról, amivel a középkategóriás telefonokban találkozhatunk.

A Snapdragon 410 nevű chipset lényegében a Motorola Moto G-ben, a HTC One Miniben és a Nokia Lumia 625-ben is megtalálható Snapdragon 400 felturbózott változatának tekinthető. A 28 nanométeres gyártástechnológiával készülő újdonságban helyett kapott egy 4G LTE, illetve egy 3G modem is. Ezek támogatnak minden elterjedt frekvenciasávot, azaz Snapdragon 410 köré épülő telefonunkkal biztosan nem lesz mobilnetezéssel kapcsolatos problémánk.

Egy Adreno 306 grafikus gyorsító is a chipset részét képezi, de a 13 megapixeles kamerák, a Full HD videolejátszás, valamint az NFC támogatása is jelen van. Érdemes megemlíteni, hogy a lapka számára 2 vagy 3 SIM kezelése sem jelent akadályt, azaz megjelenésével elterjedhetnek a megfizethető árú tripla SIM-es okostelefonok.

A chipgyártó elmondása szerint a Snapdragon 410 alapú készülékek 2014 második negyedévében landolhatnak a piacon, azaz még sokat kell várnunk a nagy tudású, mégis viszonylag olcsó kütyükre.

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza