Kiszivárgott a Galaxy S4-re szánt Android 4.4 KitKat

Farkas Norman - 2014. január 13.

A dél-koreai óriás gőzerővel dolgozik tavalyi zászlóshajója, a Galaxy S4 szoftverfrissítésén. Erről árulkodik a készülékre szánt Android 4.4 KitKat firmware, amely a napokban került nyilvánosságra.

A Samsung volt talán az egyedüli gyártó a „nagyok” közül, aki csendben maradt az Android 4.4 KitKat leleplezésekor, s nem adott pontos infókat arra vonatkozóan, hogy mely készülékei mikor kapják meg az új rendszert frissítés formájában. Mivel a dél-koreai cég vezető pozícióban van a mobilpiacon, ezért a csend ellenére is bizakodhattak a felhasználók a megfelelő támogatásban.

Mint kiderült, a Samsung valóban készül frissítésekkel, legalábbis erről árulkodik a Galaxy Note 3-ra készülő update és a Galaxy S4-re szánt Android 4.4 KitKat firmware is, mely nemrégiben szivárgott ki. A SamMobile jóvoltából napvilágra került update az LTE modemmel szerelt GT-I9505 Galaxy S4 modellhez készült, s néhány képernyőfotó révén bele is kukkanthatunk:

 

 

 

Könnyen észrevehető változás a megújult értesítési sáv, amelyen már fehér ikonok sorakoznak – tehát búcsút vehetünk többek között a Samsung által annyira szeretett zöld akkumulátor ikontól is. A kezdőképernyőn már egy kamera gyorsindító gomb is fogad bennünket, ami újdonság, ám a rendszerre felhúzott TouchWiz felület mit sem változott az Android 4.3 Jelly Beannél látotthoz képest. Ez azt jelentheti, hogy a nemrég felbukkant újgenerációs kezelőfelület bevezetése még kicsit odébb van – feltehetően csak a Galaxy S5 fedélzetén debütál majd.

A külsőségeken túl az Android 4.4 KitKat frissítés hibajavításokat, teljesítménynövekedést, jobb virtuális billentyűzetet is tartogat az S4 tulajdonosoknak.

Hogy mikor lesz elérhető az update hivatalosan is? Nos, erre vonatkozóan nincs pontos infó, de a várakozások szerint februárban vagy márciusban kezdi el a gyártó a terjesztését.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza