Hisense X1 – mobilként emlegetett tablet

Farkas Norman - 2014. január 13.

6,8 hüvelykes Full HD megjelenítővel vértezték fel a Hisense X1 nevű készüléket, mely extrém mérete ellenére nem tabletek, hanem az okostelefonok kategóriájában száll versenybe a felhasználók kegyeiért.

Új phablettel rukkolt elő a kínai Hisense, mely a kategória minden korábbi versenyzőjénél nagyobb kijelzővel büszkélkedhet, s ennek következtében legalább annyira nevezhető táblagépnek, mint amennyire okostelefonnak. Még szerencse, hogy a 6,8 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású (Full HD) megjelenítőt körülölelő keret nem olyan vastag, mint amilyen a tableteknél lenni szokott, így a jövevény úgy néz ki, mint egy telefon.

Mivel több kutatás is kimutatta, hogy a nagy kijelzőre gerjednek a felhasználók, a Hisense X1-et nem kell félteni, sőt igazi sikermobil lehet nem mindennapi méreteivel. A hab a tortán, hogy ehhez erős hardver és jó kamera társul. Az Android 4.4 KitKat rendszer köré épülő kínai készülék meghajtásáért ugyanis egy négymagos Snapdragon 800 processzor felel, amit 13 megapixeles hátlapi kamerával és 3900mAh kapacitású akkumulátorral spékeltek meg a mérnökök.

A Hisense X1 megjelenése még odébb van, hiszen csak nyáron landol a piacon, s ami a várható árát illeti, egyelőre csak találgathatunk.

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza