A Vodafone 98,3 százalékra növelte 3G lefedettségét

Kütyü Magazin - 2014. február 3.

A Vodafone sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy 98,3 százalékra növelte 3G mobilinternet lefedettségét Magyarországon, így megerősítette vezető szerepét a mobilinternet ellátottságban.

A Vodafone Magyarország a hálózati beruházásokkal nem állt le a 2012-ben befejezett nagy hálózatmodernizációval, hiszen mind lefedettségben mind gyorsaságban, mind minőségben folyamatosan fejlesztette hálózatát az elmúlt két évben is.

A mobiltársaság165 bázisállomással bővítette a határ menti 1000 főnél nagyobb települések lefedettségét, és ezzel további több mint 430 ezer lakosnak tette lehetővé a szélessávú mobilinternethez való hozzáférést. Mindezzel egy időben, az országban közel 500 ponton a sebességet is duplázta – az elméleti 21 mbit/sec-ről 42 mbit/sec-re. Ezzel a fejlesztéssel a Vodafone hálózatán az eddigi 40 százalékosról 66 százalékosra nőtt a nagy sebességű HSPA+ szolgáltatás lefedettsége, miközben a szolgáltató több mint 200 új bázisállomás felállításával a beltéri lefedettségét is tovább növelte. 

Heteken belül közel 30 ezer állami alkalmazott kezdi használni a Vodafone hálózatát

A Vodafone Magyarország 2013 végén nyerte meg a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) „Mobil távközlési szolgáltatás beszerzés biztosítása - 2013” elnevezésű közbeszerzési eljárását, melynek köszönhetően az elkövetkező 2 év során több mint 640 hazai intézmény számára biztosíthatja a mobilszolgáltatást. 

Napokon belül várhatóak az első szerződéskötések, többek között olyan partnerekkel, mint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt., a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Államkincstár vagy az Országos Mentőszolgálat. Ezzel már az első körben további közel 30 ezer új ügyfél kezdheti el használni a Vodafone kiváló hálózatát. 


A Vodafone a világ első számú M2M szolgáltatója

A gyors mobilinternet elérése ma már alapvető igénynek számít és fejlesztéseink nyomán szolgáltatásainkat immár gyakorlatilag mindenki, mindenhol elérheti Magyarországon. Mindez kiemelkedően fontos a lakossági mobilinternet mainál is jelentősebb elterjesztése miatt, de azért is, hogy az ország teljes területén biztosítani tudjuk a gépek között, M2M (Machine to Machine) kommunikációt.   

A 2013 végén megjelent Analays Mason „M2M carrier Scorecard 2013 szerint a Vodafone a világ elsőszámú M2M szolgáltatója, immár három éve. Az elemzés a világ vezető távközlési cégeit vizsgálta az M2M-mel kapcsolatos stratégia, jövőkép, szervezeti felépítés, fogyasztói kiszolgálás  és egyéb szempontok alapján.

A Vodafone több mint 20 éve vesz részt az M2M szolgáltatások - a "tárgyak internete" – fejlesztésében. Jelenleg olyan partnerekkel közösen nyújt M2M szolgáltatásokat, mint az Amazon, a TomTom, vagy a BMW.  Utóbbi céggel a Vodafone-nak olyan exkluzív szerződése van, aminek alapján minden új BMW egy előre beépített Vodafone SIM kártyával jön ki a gyárból, mely alkalmas az E-Call rendszer és egyéb multimédiás tartalmak kezelésére. A BMW mellett a Vodafone megoldása az elmúlt időszakban elnyerte a Fiat, Jaguár és Audi bizalmát is, de természetesen nem csupán az autóiparban vannak áttörésszerű M2M alkalmazás sikerek.  

A vállalat a világon elsőként vezette be Global SIM kártyát és a hozzá tartozó GSDP (Global Data Support Platform) megoldást – és ilyen globális SIM-ek működnek Magyarországon a NAV előírásainak megfelelő pénztárgépekben, amelyek a magyarországi M2M piac élénkítésében is kiemelkedő szerepet játszanak, hasonlóan az E-útdíj fizetéshez, ahol szintén több tíz ezer „fedélzeti egységben” van Vodafone kártya. A Vodafone szerepét a magyarországi e-útdíj rendszer bevezetésében a közelmúltban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is elismerte a Piller Gábornak, a Vodafone vezérigazgató helyettesének adott miniszteri oklevél formájában.

A sajtótájékoztatón az új nemzetközi reklámfilmet is bemutatták, amely mától a hazai mozikban és a televíziókban is látható.

 

 

Vissza