Itt a ZTE Nubia X6 – 13 megapixeles kamera elöl-hátul

Farkas Norman - 2014. március 26.

Ahogy vártuk, a HTC mellett a ZTE is március 25-én mutatta be idei nagy dobását, a 6,44 hüvelykes kijelzővel és Snapdragon 801 processzorral szerelt Nubia X6-ot. A phablet legnagyobb érdekessége, hogy nemcsak hátlapi, hanem előlapi kamerája is 13 megapixeles felbontással büszkélkedhet.

Nagyjából az új HTC One M8-cal egyidőben debütált kedden Pekingben a ZTE óriásmobilja, a Nubia X6. A kétkártyás újdonság a felsőkategóriát képviseli, ám a Kínában beindult „pixelháború” dacára nem 2K felbontású, hanem „csak” 1920 x 1080 képpont megjelenítésére alkalmas érintőkijelzőt kapott – melynek képátlója egyébként megegyezik a Sony Xperia Z Ultráéval, azaz 6,44 hüvelykes.

A készülék elsősorban képalkotási képességeivel hívja fel magára a figyelmet, ezen belül is az előlapi kamerájával, mely a hátoldali egységhez hasonlóan 13 megapixeles fotók rögzítésére alkalmas. Sok prémium mobilnak még a fő kamerája is gyengébb, mint a Nubia X6 előlapi fénylesője, ami elég érdekes jelenség, de nyilván ezt a ZTE üdvöskéjének erősségeként kell felfogni, nem a konkurensek gyengeségének. (Egyébként is sokak számára felesleges lehet egy ilyen képességű előlapi kamera.)

Míg a hátlapon található kamera optikai képstabilizátorral, f/2 fényerejű optikával és LED villanóval van felszerelve, addig az előlapi modul nagyobb látószögű, f/2,2 apertúrájú lencsével operál.

 

 

Ami a készülék további tudását illeti, egy valóságos erőgépről beszélhetünk, mely méltó ellenfele többek között a Samsung Galaxy S5-nek és az új HTC One-nak is. A Nubia X6 meghajtásáért egy négymagos, 2,3GHz-es Qualcomm Snapdragon 801 processzor felel, amit Adreno 330 GPU, 3GB RAM és változattól függően 32, 64 vagy 128GB tárhely egészít ki. A kétnormás WiFi, A-GPS és Bluetooth modullal ellátott mobil hátlapja alatt egy 4250mAh kapacitású akkumulátor rejtőzik, ami elképesztő, hiszen a készülék vastagsága csupán 7,9 milliméter.

A csúcsmodell máris előrendelhető anyaországában, a tárhely méretétől függően 3000, 3500 vagy 4000 jüant kell érte kicsengetni (kb. 109, 127, illetve 147 ezer forint). Sajnos egyelőre nincs infó a Nubia X6 Kínán kívüli megjelenéséről.

 

[Forrás: Engadget]

Vissza