Bemutatkozott a HTC Desire 316

Farkas Norman - 2014. március 31.

Kínában mutatta be alsó-középkategóriás újdonságát a HTC, mely 5 hüvelykes qHD kijelzővel és négymagos Snapdragon 200 processzorral dicsekedhet, ám szűkös operatív tára olyannyira ront az összképen, hogy még alacsony ár mellett is kétséges lehet sikere.

Hivatalosan is bemutatkozott a HTC középkategóriás duójának visszafogottabb tagja, a Desire 316. A kellemes külső megjelenéssel bíró készüléket Kínában tárta a nagyközönség elé a gyártó, s valószínű, hogy kizárólag ott is kerül majd piacra, azaz nem lesz elérhető az Egyesült Államokban és Európában – így nálunk – sem.

A Desire 316 felszereltségét és várható árát tekintve nincs túl nagy okunk a szomorkodásra. Az androidos okostelefon működéséért egy négymagos, 1,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 200 processzor felel, amit 4GB bővíthető tárhely, 5 megapixeles hátlapi és VGA előlapi kamera, valamint 1950mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. Kétségkívül a mobil a leggyengébb pontja az operatív tár méretében keresendő: mindössze 512MB RAM áll a rendelkezésére, s ez vélhetően megnehezíti több program párhuzamos futtatását és a HTC Sense felület gördülékeny működését is. Az előlapon egy 5 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású (qHD) érintőkijelző feszít, mely méreténél fogva a phablet kategóriába emeli a készüléket.

A várakozások szerint a Desire 316 várható ára meghaladja a 150 dollárt, ami ugyan nem magas összeg, de a készülék tudását tekintve mégis kicsit túlzásnak tűnhet – főleg a célpiacot jelentő Kínában.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza