55 hüvelykes LG ívelt OLED TV érkezett hazánkba

Czipperer Dia - 2014. április 15.

Egy 55 hüvelykes ívet OLED TV-vel bővült az LG hazai kínálata, az 55EA970V modellel. A készülék képernyője mindössze 4,3 milliméter, amely átlátszó talpon áll, így olyan hatást kelt, mintha a levegőben lebegne.

Egy újabb ívelt LG OLED TV-vel gyarapodik a hazai tévékínálat, a vállalat ugyanis egy 55 hüvelykes, 138 centiméter képátlójú modellt kínál a magyar fogyasztóknak. Az 55EA970V nevű televízió az LCD TV-nél százszor gyorsabb válaszidőt kínál, amelynek köszönhetően nem mosódnak el a pillanatok. 

A képernyő vastagsága mindössze 4,3 milliméter. Mindez azért valósulhatott meg, mert a televízió már mellőzi a LED és LCD tévéknél megtalálható háttérvilágítást. A végtelen kontrasztarány pedig az OLED  technológiának köszönhető, melynek révén a fényerő és a színtér pixelenként képes változni. 

A kijelzőn megjelenő fekete szín valóban fekete, a legmélyebb színárnyalatot adja vissza, a tévén tapasztalható kontraszt pedig túlmutat az eddigi mérési skálán.

 

 

Nem a hagyományos értelemben vett RGB színskálával dolgozik a készülék, ugyanis ez kiegészül egy fehér alpixellel, így WRGB pixelekről beszélhetünk. A színek torzulását az úgynevezett color refiner funkció akadályozza meg. 

A televízió Smart és 3D tulajdonságokkal is rendelkezik, és tartozékként társul hozzá a már korában megismert mozgásérzékelős MagicRemote távirányító is. 

A készülék ajánlott fogyasztói ára 1 399 000 forint.

 

 

 

Kulcsszavak: TV, ívelt, OLED, LG
Vissza