Mindenre képes hozzáférési pont a piacon

Kütyü Magazin - 2014. április 18.

A tajvani ZyXEL piacra dobta új, széleskörűen felhasználható NWA5301-NJ vezeték nélküli hozzáférési pontját (AP). Az „Internet of Things” trendre reagálva az eszköz gyors internetkapcsolatot és könnyen menedzselhető erőforrást ajánlj a jelenkor legnépszerűbb internetes eszközeihez.

Az „Internet of Things” globális technológiai fejlődése jelentős piaci potenciált rejt magában a hálózati megoldásokkal foglalkozó vállalatok számára. A ZyXEL legújabb hozzáférési pontja olyan népszerű termékek számára nyújt csatlakozási lehetőséget a világhálóra, mint a smart televíziók, tabletek, notebookok, vagy a PoE képes IP telefonok.

Az hozzáférésai pont használatával a csatlakoztatott eszközök alkalmasak videók streamelésre, fájlok fel- és letöltésére, vagy akár széles körű zenei szolgáltatások igénybevételére is. A trend folyamatos térnyerésével a jövőben még tovább szélesedhet a felhasználási terület, így később akár a fűtés, az áramellátás és a biztonsági berendezések irányítása is digitálisan menedzselhetővé válhat. Ehhez a ZyXEL terméke szélessávú, 802.11n dual-band vezeték nélküli folyamatos internetelérést kínál. 

Treso Tamás, a ZyXEL regionális értékesítési menedzsere szerint a hozzáférési pont kiemelten sikeres termék lehet, így dinamikus fejlődést remél a következő 12 hónapban: „Egészen eddig az IoT (Internet of Things) trendre reagálva kifejlesztett termékek célszegmense elsősorban a vendéglátó- és oktatási szektor volt. Mi azonban látunk potenciált a szélesebb felhasználói körökben is. Mára egyértelművé vált, hogy a BYOD („Hozd a saját eszközöd”) hatás megállíthatatlan, így eljött az idő, hogy kiszélesítsük az eddig megszokott IoT képet is. A mobileszközök piacainak robbanásszerű növekedése és a tabletek használata olyan általános szükséglethez vezetett, hogy manapság már sokkal több készüléknek kell egyszerre interneteléréssel rendelkeznie a munkahelyeken és az otthonokban egyaránt.”

Az NWA5301-NJ önállóan és egy-egy nagyobb vezérlő, mint pl. a ZyXEL NXC2500 és NXC5500 részeként is beszerelhető. A három különböző Ethernet vezetékes csatlakozó mellett a termék a MIMO antennájának köszönhetően akár 165 méteren keresztül is képes biztosítani a vezeték nélküli csatlakozást. A pass trough port használatával pedig már az analóg telefonok is menedzselhetővé válnak.

A termék piaci fogadtatása nagyon kedvezőnek ígérkezik Treso Tamás szerint. Egyes jelentések azt mutatják, 2020-ra az IoT eszközök piacainak forgalma elérheti akár a 300 milliárd dollárt is. A készülékek nagy részének viszont nemcsak internetelérésre, hanem áramforrásra is szükségük lesz, amit az NWA5301-NJ egyaránt képes biztosítani.

 

Vissza