Egy kis időutazás a Google Street Viewval

Czipperer Dia - 2014. április 25.

A Google Street View új funkciójával akár 2007-ig is visszamehetünk az időben, és megnézhetjük, egyes helyek és épületek hogyan változtak azóta.

A Google új Street View újdonságával az időutazáshoz hasonló élményben lehet részünk, hiszen virtuálisan szemügyre vehetjük, hogyan változtak az egyes helyek, épületek az évek során. A szerdán bejelentett új, digitális időkapszula funkció a Google Maps asztali verziójában érhető el, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Google hatalmas Street View fotógyűjteményét úgy böngésszék, hogy közben akár 2007-ig visszapörgethetik az idő kerekét. 

Számos hely egykori és jelenlegi állapota megtalálható a gyűjteményben, többek között a Freedom Tower New Yorkban, valamint a Marina Bay Sands hotel Szingapúrban (lásd a képen).

 

 

A Google azt is elmondta, hogy ez a funkció egyfajta digitális idővonalként is szolgál a közelmúltról. A felhasználók megnézhetik, milyen lett egy felújított épület, vagy például azt is, hogyan sikerült a 2011-es cunami után helyreállítani a környezetet. De akár arra is van lehetőség, hogy a felhasználók megtapasztalják, milyenek a különböző évszakok az egyes országokban.

 

 

 

Forrás: CNET.com

 

Vissza