Red Dot díjas lett az Asus Zenfone és a ROG Maximus VI Formula alaplap

Kütyü Magazin - 2014. május 9.

Az Asus ZenFone és a Republic of Gamers (ROG) Maximus VI Formula alaplap is megkapta a Red Dot Design Award 2014 díjat, mellyel a kiemelkedő felhasználói élményt nyújtó termékek kiválóságát jutalmazták. A ZenFone a mobiltelefonok, a ROG Maximus VI Formula alaplap pedig a számítógépes alkatrészek kategóriájában nyert. A győztes készülékeket 53 ország cégeinek 4815 terméke közül választották ki. 

A Red Dot Design Award egy olyan nemzetközi elismerésnek örvendő minőségi jelölés, amellyel az egyes termékkategóriák legjobb tervezési eredményeit ismerik el. Ezt a címet ítélték most oda két Asus terméknek is. 

ZenFone sorozat

Az Asus ZenFone sorozat 4-től 6 hüvelykesig többféle kijelzőmérettel és számos csodás színben kapható. A kijelző Corning Gorilla Glass 3 üvege páratlan mértékben védi a ZenFone készülékeket a sérülésektől és a karcolódástól. A ZenFone előlapjának csiszolt fémkeretén az ikonikus körkörös mintázat látható – ez a jellegzetes részlet számos ASUS terméken megtalálható.  A csekély súlyú ZenFone-ok izgalmas, fiatalos kinézetét cserélhető fedlapok fokozzák, amelyekkel mindenki érvényre juttathatja a saját ízlését: a skála az elegáns szénfeketétől a cseresznyeszínig és a napsárgáig terjed.

Minden ZenFone-ban megtalálható az Asus ZenUI, az új, exkluzív mobil felhasználói felület, amelyet a szabadság, az önkifejezés és a kapcsolat fontosságát szem előtt tartva fejlesztettek. Az új vizuális megjelenésű felületet hatékonyra és hívogatóra készítették. Modern, lapos ikonjai mellé élénk, színes, a készülékhez illeszkedő témák, animációk, új csengő- és értesítési hangok társulnak. A letisztult elrendezés segít az információk világos megjelenítésében.

ZenFone 6

A ZenUI exkluzív alkalmazásokat is magában foglal, ilyen például a What's Next (Következő feladat) és a Do It Later (Később), amelyekkel a felhasználók jól kezelhetik az információkat és hatékonyabbak lehetnek. Az életüket még jobban megkönnyítik a továbbfejlesztett Android szolgáltatások, például a szálakra bontott levélkezelés a párbeszédek követéséhez, vagy a Smart Reader Mode, amely jobban kíméli a szemet a webes böngészéskor.

A felhasználói felület még egy ingyenes nyílt üzenetkezelő szolgáltatást is tartalmaz, amely az Omlet nyílt üzenetkezelési platformra épülő Omelet Chat szolgáltatáson alapul, és amellyel a felhasználók majdnem bármilyen tartalmat könnyedén megoszthatnak bárkivel, bármilyen telefonnal.

ROG Maximus VI Formula

A ROG Maximus VI Formula egy erős, játékra termett Z87-es alaplap, amely amellett, hogy számos teljesítménynövelő szolgáltatást tartalmaz, tagadhatatlanul stílusos is. A különleges CrossChill hibrid hűtési megoldással a vásárló választhat aközött, hogy lég- vagy vízhűtéssel szeretné használni. A többi hibrid kialakítástól eltérően a CrossChillhez nem kell ventilátor, így sem zaj, sem porosodás nincsen. A vízhűtés akár 23 fokkal is csökkentheti a MOSFET-ek hőmérsékletét a stabilabb túlhajtáshoz.

Az alaplapon ROG Armor is található: ez egy újabb különleges tervezési megoldás, amely számos teljesítményelőnye mellett elegáns, futurisztikus megjelenést is kölcsönöz az eszköznek. Ez két részből áll; egyrészt egy erős felső műanyag- (akrilonitril-butadién-sztirén, ABS) borításból, amely elszigeteli a grafikus kártyáról érkező hőt. A másik rész a megerősített, galvanizált, hideghengerelt (SECC) acél hátlap, amely hátulról támasztja az áramköri lapot, így általánosan csökkenti a hőmérsékletet és megakadályozza az áramköri lap elgörbülését.

ROG Maximus VI Formula

A ROG Armor elegáns formája mellett az alaplapon a ROG feltűnő vörös és fekete színei is megjelennek. Ezek a színek végigkísérik a ROG élményt, nem csak a vasakon, de az UEFI BIOS-ban és a szoftveres felhasználói felületeken is visszaköszönnek.

 

 
Vissza