Megjelent az Intel C216 lapkakészletre épülő ASUS P8C WS alaplap

forrás Prim Online - 2012. május 15.

Az ASUS P8C WS alaplap több termékkategória előnyeit egyesíti. Bár elsősorban munkaállomás-alaplapnak készült, kiszolgáló jellegű működésre is fel van készítve és roppant egyszerűen használható felső kategóriás normál asztali gépek építéséhez is.

Az ASUS P8C WS alaplap több termékkategória előnyeit egyesíti. Bár elsősorban munkaállomás-alaplapnak készült, kiszolgáló jellegű működésre is fel van készítve és roppant egyszerűen használható felső kategóriás normál asztali gépek építéséhez is. Rugalmas választási lehetőségeket kínál a rendszerintegrátorok számára: kompakt kialakítása és Intel C216 lapkakészlete garantálja a kényelmet és kompatibilitást. Rendelkezik a független szoftverfejlesztők (ISV-k) tanúsításával is és támogatja mind az Intel Xeon E3-1200/12x5 v2 sorozatú, mind a 2. és 3. generációs Intel Core i3 processzorokat. Az alaplap egyformán jól használható nem ECC és ECC DDR3 memóriával egyaránt. Az elülső és hátsó I/O panelen összesen négy USB 3.0 csatlakozó segíti a felhasználóbarát csatlakozást, a két Intel Ethernet port pedig megduplázza a hálózati kapacitást és csökkenti a CPU terhelését.

Felsőkategóriás teljesítmény kompakt, munkaállomás kivitelben
A P8C WS a munkaállomásokhoz szánt Intel C216 lapkakészletet használja és az LGA1155 foglaltú Intel Xeon E3-1200/12x5 v2 processzorokat támogatja. Ezek a funkciók megnövelt OpenGL-teljesítményt eredményeznek, ami számos munkaállomás-felhasználó számára igen komoly előnyt jelent. Az alaplap rendelkezik a független szoftverfejlesztők (ISV-k) tanúsításával és optimalizált kimenetet nyújt az integrált Intel grafikus vezérlővel. A népszerű munkaállomás-alkalmazások, mint például az AutoDesk AutoCAD 2013 vagy az Inventor 2012, kiaknázhatják a P8C WS teljesítményét és problémamentes használatot ígérnek az alaplapból készített professzionális munkaállomások felhasználói számára.

 



Többféle processzor- és memóriatípus rugalmas támogatása

Nagyobb rugalmasságot és választékot kínál felhasználóinak a P8C WS, hiszen natívan támogatja mind az Intel Xeon E3-1200 sorozatú kiszolgáló- és munkaállomás-processzorokat, mind a népszerű 2. és 3. generációs Core i3 központi egységeket. Ezenfelül a felhasználók választhatnak, hogy a széles körben kapható, nem pufferelt, nem ECC DDR3 memóriát használják, vagy a kiszolgálókban megszokott, nem pufferelt ECC (hibajavító) memóriát. A P8C WS-t nyílt felépítése olyan általánosabb célú alaplappá teszi, amelyből nagyon sokféle munkaállomás építhető, mindenféle igény kiszolgálására.

Teljes USB 3.0 integráció az egyszerű hozzáférés érdekében

Négy USB 3.0 csatlakozóval érkezik a P8C WS – kettő közülük az előoldali panelre, kettő pedig a hátoldalra van kivezetve. Ez kétszer annyi, mint a korábban a P8B WS alaplap által biztosított USB 3.0 portok száma. Az USB 3.0 akár tízszer gyorsabban is képes átvinni az adatokat, mint az USB 2.0, és ez a gyorsabb adatátvitel különösen hasznos a munkaállomások felhasználói számára, akik nagy mennyiségű adattal dolgoznak. Az USB 3.0 előnyeinek maximális kiaknázásához az ASUS exkluzív USB 3.0 Boost technológiája az újabb UASP (USB-Attached SCSI Protocol) protokollt is kezeli, ami az USB 3.0 maximális sebességét akár 170 százalékkal képes tovább növelni. Az USB 3.0 Boost automatikusan felismeri az egyes készülékekhez használható legjobb USB protokollt, ezzel is garantálva az eszköz optimális adatátviteli teljesítményét.

Két Intel Ethernet vezérlő és kiszolgáló szintű megbízhatóság
Két Intel Ethernet-vezérlő csökkenti a CPU terhelését, miközben növeli a sávszélességet és a sikeresen átvitt csomagok arányát, azaz a hálózat megbízhatóságát – szintén kritikus fontosságú előny a professzionális és kereskedelmi felhasználók számára. A két port össze is kapcsolható, de hibatűrő módban is használható – vagyis gyakorlatilag megduplázható a sávszélesség a normál Gigabit Ethernethez képest, ezzel pedig kiszolgáló szintű hálózati teljesítmény érhető el. Ez a hardveres LAN konfiguráció számos operációs rendszerrel együtt használható, például Windows, CentOS és Ubuntu alatt is. Az alaplapra szerelt Intel 82574L vezérlő a VMware minősítésével is rendelkezik a natív virtualizációs technológiák támogatását illetően: még egyszerűbben készíthetők virtuális rendszerek a nagyobb hatékonyság érdekében.

Exkluzív ASUS-szolgáltatások az munkaállomás-vásárlók számára az EU-piacokon

A P9X79 WS, Z9PE-D8 WS és Z8Z77 WS alaplapok mellett a P8C WS esetében is az ASUS minőséggaranciája gondoskodik a nyugodt használatról. Megfelel az ASUS 24X24 fogadalmának, vagyis 24 órás (éjjel-nappali) folyamatos működést garantál, legalább 24 hónapos alkatrészellátással, hogy a felhasználóknak ne kelljen sűrűn hardvert cserélni. A P8C WS ezen felül kiszolgáló szintű tápellátási alkatrészeket, aljzatokat és csatlakozókat használ a még jobb megbízhatóság és stabilitás, valamint a 92 százalékos hatásfokú tápellátás érdekében.

Az európai piacokon az ASUS Advanced Replacement Service (kiemelt csere) szolgáltatását biztosítja a P8C WS-hez, amely lerövidíti az RMA-folyamatot, ha szervizre vagy cserére lenne szükség. A P8C WS hároméves garanciával érkezik, és az Advanced Replacement az egész időtartam alatt érvényes. Az ASUS az Advanced Replacement szolgáltatást a világ többi piacán is tervezi a jövőben bevezetni.

Kulcsszavak: alaplap, Asus, ASUS
Vissza