Vertu Signature Touch – luxusmobil jó hardverrel

Farkas Norman - 2014. május 19.

Full HD kijelzővel és négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzorral érkezik a Vertu legújabb luxusmobilja, amit már nem csak szépsége, prémium anyagai és presztízs értéke miatt választhatnak a felhasználók, hanem a benne rejtőző tudás is vonzó lehet számukra.

A Vertu felismerte, hogy a prémium anyagok és a név már nem elég, napjaink luxusmobiljait igenis megfelelő hardverrel kell ellátni ahhoz, hogy ne okozzanak csalódást dúsgazdag tulajdonosaiknak. Ennek jegyében születik a Signature Touch modell, melynek nemes „páncélja” alatt többek között Snapdragon 800 processzor és Full HD kijelző fedezhető fel.

Az AnTuTu Benchmark tesztprogram adatbázisában bukkant fel a készülék adatlapja, ami elénk tárja a hardverek listáját.  A Vertu Signature Touch RM-980V néven nyilvántartott jövevény működéséért egy négymagos, 2,3GHz-es Snapdragon 800 processzor felel, amit 2GB RAM és 16GB tárhely egészít ki. A meglepően erős együtteshez egy 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású megjelenítő tartozik, melynek mérete egyelőre ismeretlen. A mobil képalkotás terén is kiemelkedik a luxustelefonok mezőnyéből, ugyanis előlapján egy 2 megapixeles, hátlapján pedig egy 13 megapixeles kamerát „visel”. A fedélzeten az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot, azaz ezen a fronton sincs ok a panaszra. Ami a kütyü árát illeti, cirka 2 ezer euróról beszélhetünk. Mert ez egy Vertu.

 

 

Bár a mai csúcsmobilokkal nem szállhat versenybe, kategóriájában mindenképp előremutató a Vertu Signature Touch tudása, hiszen eddig csak többéves, igen szerény képességű hardverekkel találkozhattunk a méregdrága luxustelefonok burkolata alatt. Vajon a jövőben minden Vertu mobil ilyen korrekt vasat kap, majd a konkurensek is felveszik ezt a fonalat? Reméljük, hogy igen, hiszen túl nagy naivság lenne azt gondolni a gyártók részéről, hogy a luxus készülékek felhasználó számára még mindig elegendő az alapfunkciók megléte.

 

 

 

 [Forrás: IntoMobile]

Vissza