Újabb kört fut a piacon a BlackBerry Bold 9900

Farkas Norman - 2014. június 10.

Hamarosan újra megjelenik az üzletek polcain a hároméves BlackBerry Bold 9900. A BlackBerry OS 7.1-et futtató készülék feltámasztása példátlan lépés a kanadai gyártó részéről. Vajon mi áll a döntés hátterében?

A BlackBerry feje, John Chen már említette a gyártó legfrissebb üzleti jelentését követő konferenciabeszélgetésen, hogy újra piacra dobják a legnépszerűbb BlackBerry OS 7.1 rendszer köré épülő modelljüket, a BlackBerry Bold 9900-t, de akkor még nem nagyon vettük komolyan a szavait. A vezér azonban nem a levegőbe beszélt, ugyanis az említett, immár a harmadik szülinapján is átesett készülék hamarosan tényleg újra megjelenik Észak-Amerikában, később pedig egyéb régiókban is elkezdheti hódításának második körét.

Felmerül a kérdés, vajon miért döntött úgy a BlackBerry, hogy visszahozza a fizikai QWERTY gombsorral szerelt, prémium minőséget képviselő, de mára már kissé elavultnak tűnő mobilt. Érdemes megemlíteni, hisz sokak számára jelentőséggel bír, hogy a Bold 9900 nem egy erőgép: működéséről egy 1,2GHz-es, egymagos processzor gondoskodik, amit 768MB RAM és 8GB tárhely vesz körül. A napjainkban harmatosnak tűnő hardveren a kanadaiak előző generációs (a BlackBerry 10-et megelőző) operációs rendszere fut, méghozzá rendkívül dinamikusan, hála a magas szintű optimalizálásnak.

 

 

Szóval a Bold 9900 egy jól használható, de szórakozásra (játékok) talán nem annyira ajánlott, inkább munkára, kommunikációra termett. John Chen talán úgy látja, hogy a BlackBerry felhasználók közül sokakat nem érdekel az adott készülék specifikációja, giga- és megahertzei, hanem pont egy ilyen „társra” vágynak, s megtalálták azt a Bold 9900 személyében. Chen szerint sokan fantáziát láthatnak még ebben a modellben, s ez állhat a feltámasztása mögött. Te mit gondolsz, valóban így lehet?



 

[Forrás: BerryBlog]

Vissza