Kétféle verzióban érkezhet a Samsung Galaxy Note 4

Czipperer Dia - 2014. június 13.

A Samsung készülőben lévő phabletjéről újabb pletykák kaptak szárnyara, miszerint kétféle változattal is készül a gyártó: egy hagyományos és egy ívelt kijelzős modellel.

Korábban is lehetett már hallani a Samsung új phabletjéről, ám akkor még csak arról szóltak a hírek, hogy ütősebb lesz mint elődje, és a Galaxy S5-nél is jobb kijelzővel rendelkezik majd. Ez önmagában sem tűnik rossz pozíciónak, hiszen a zászlóshajó S5 jól szerepelt a kijelzőteszteken: olyannyira, hogy a DisplayMate értékelése szerint a csúcsmobil rendelkezik a jelenleg piacon lévő modellek közül a legjobb teljesítményű kijelzővel.

A The Korea Times szerint a Note 3 utódja két verzióban is kapható lesz. Az oldal Samsung beszállítóláncának egyik vezetőjére hivatkozva arról ír, hogy egy hagyományos és egy ívelt, Galaxy Roundra hajazó modellel is készül a gyártó.

A pletykák tárháza azonban igen széles, ugyanis a Techradar beszámolója szerint egy új Samsung szabadalmon egy háromoldalú kijelző látható, amelynek oldalán találhatók a képernyőbe épített gombok (vissza, kamera, e-mail, beállítások). Bár ez elég nagy ugrásnak tűnik a Samsung részéről, mindenesetre még nem tudni biztosat, így maradnak a találgatások.

 

 

Az eddig megjelent specifikációk szerint a készülék 5,7 hüvelykes kijelzővel (1440 x 2560p) rendelkezik, meghajtásáról pedig egy Qualcomm Snapdragon 805-ös processzor gondoskodik, melynek órajele 2,7 GHz. Továbbá 4 giga RAM-mal és egy 16 megapixeles, optikai képstabilizátorral elátott kamerával látták el, amely képes 4K videók rögzítésére.

Ha minden igaz, elődjéhez hasonlóan a szeptemberi IFA szakkiállításra időzíti a Samsung a megjelenést. Lee Young Hee a Bloombergnek adott interjújában azt mondta, az év második felére tervezik a megjelenést, amelyhez az IFA tökéletesen illeszkedik mind dátumban, mind a hagyományok tekintetében is.

 

 

Az előd: Galaxy Note 3

 

 

Forrás: Techspot.com; Kép: techradar.com, buygalaxynote4.com

Vissza