Láthatáron a Galaxy Note 4

Czipperer Dia - 2014. április 8.

Kiszivárgott néhány adat a Samsung készülőfélben lévő Galaxy Note 4 modelljéről, amely, ha minden igaz, ütősebb kijelzővel érkezik majd, mint a nemrég megjelent Galaxy S5, és elődjéhez képest is jelentős fejlődés tapasztalható.

Alighogy megjelent a piacon a Samsung Galaxy S5modellje, máris egy újabb várható csúcsmodellről szólnak a hírek. A Galaxy Note sorozat új tagjáról, a Galaxy Note 4-ről jelentek meg információk.

Egy kínai portál, a CNMO írt a legújabb Note modellről, amely a jelenlegi állás szerint jobb kijelzőt kaphat, mint a Galaxy S5, amely a DisplayMate szerint jelenleg a legjobb teljesítménnyel bíró megjelenítővel rendelkezik a piacon.

A portál szerint a készülék 2560 x 1440 pixel felbontású 2K kijelzővel érkezik. Összehasonlításképpen, a Galaxy S5 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD megjelenítővel rendelkezik. Korábban az is szóba került, hogy UHD 4K kijelzőt kap majd a készülék, ám, jelen állás szerint úgy tűnik, mégsem a Note 4 lesz az úttörő ezen a téren.

A hírek alapján a készülék egy optikai képstabilizátorral ellátott 4K videófelvételre is alkalmas 20,7 megapixeles kamerával rendelkezik, amelyet LED flash villanóval is megtámogattak. Ehhez egy 2 megapixeles előlapi kamera is társul.

Túlzás vagy valóság?

Elnézve a CNMO oldalán közzétett specifikációkat, nagyon ütős telefonon dolgozik a Samsung, bár az is lehet, hogy némileg túlpozícionálják a phabletet.

Az oldal szerint a készülék lelke a Galaxy S5-höz hasonlóan egy 64 bites processzor lesz, valamint 4 giga DDR3 DRAM memória és 128 giga tárhely áll majd a felhasználók rendelkezésére. Az üzemidőről pedig egy izmos aksi gondoskodik majd, melynek a teljesítménye 3600-3800 mAh között mozog majd. A készülék továbbá a legújabb Android 4.5 rendszert futtatná a fedélzetén, amelynek egyelőre még a nevét sem tudjuk.

Elődjéhez képest további fejlődés, hogy kézírással feloldható a telefon, amely víz-és porálló is lesz. A 4G változatban is kapható Note 4 az oldal szerint kevesebb, mint 800 dolláros áron kerül majd piaci forgalomba. A pletykák alapján a Note 3-hoz hasonlóan Samsung szeptemberben, az IFA szakkiállításon mutatja be a phabletet.
 

 

 

Forrás: Techspot.com, CNMO.com

Vissza