Dél-Koreában mutatkozott be a QHD kijelzővel felvértezett Galaxy S5

Czipperer Dia - 2014. június 18.

Sokat lehetett az elmúlt időben hallani a továbbfejlesztett Galaxy S5 modellről, melynek nemhogy érkezése, de neve sem volt egyértelmű, mindezidáig. A Samsung most hivatalosan is leleplezte legújabb csúcskészülékét, a Galaxy S5 LTE-A névre keresztelt modellt, amely, a várakozásoknak megfelelően QHD kijelzőt kapott, bár a fém ház kimaradt a sorból. Vajon ez lenne a sokat emlegetett készülék?

Galaxy S5 Prime, Galaxy F: számos névvel illették a Samsung csúcsmobiljának továbbfejlesztett változatát, amelyről most hivatalosan is lehullt a lepel Dél-Koreában. A sokak által emlegetett QHD kijelző (2560 x 1440 pixel, 577 ppi) megérkezett, ám nem fantázianevet kapott a mobil: Galaxy S5 LTE-A névre keresztelték.

A név már önmagában beszédes, hiszen ez azt jelenti, hogy a készülék LTE-A (Advanced) támogatással rendelkezik, amely technológia elérhető Dél-Koreában. Mindez azt is megmagyarázza, miért pont az anyaországban debütált a készülék.

A készülék fedélzetén a legújabb Android rendszer fut (4.4 KitKat), meghajtásáról pedig egy négmyagos, 2,5 Ghz-es Qualcomm Snapdragon 805-ös processzor gondoskodik. 3 giga RAM-ot és 32 giga tárhelyet kapott, ez utóbbi 128 gigáig turbózható microSD-vel. A készülék főkamerája 16, előlapija pedig 2 megapixeles, üzemidejéért pedig egy 2800 mAh-es akkumulátor felel.

 

 

Több színben is kapható lesz: szénfekete, rézarany, acélkék, piros, csillámos fehér és édes rózsaszín árnyalatokban. 

Elképzelhető, hogy a gyártó háza táján rebesgetett modell nem a most bemutatott készülék, hiszen a fém ház még hiányzik a sorból, és egyelőre nem a szélesebb közönség számára elérhető mobilról van szó. Lehet, hogy még készül valami nagy durranással a gyártó.

A specifikációk azonban nagyon azt sugallják, a korábban emlegetett modellről, vagy annak egy változatáról lehet szó, hiszen az emlegetett újítások nagy részét megkapta a telefon. Mindenesetre ezzel az új bejelentéssel immáron nem a Galaxy S5 a Samsung zászlóshajó mobilja.

 

 

Forrás: Übergizmo.com, Gadgets.ndtv.com

Vissza