Máris kiderült a BlackBerry Passport várható ára

Farkas Norman - 2014. július 16.

Egy svéd webshop oldalán idejekorán felbukkantak a kanadai gyártó Passport és Classic nevű csúcsmobiljai. A dolog érdekesebb része, hogy a csak ősszel piacra kerülő készülékek adatlapjához árcédulát is mellékelt a kereskedő.

Talán már tudod, hogy a BlackBerry kezd feltámadni poraiból, legalábbis a cég legfrissebb pénzügyi jelentése, illetve a különböző területeken folyamatban lévő, már ránézésre is ígéretes fejlesztései erre utalnak. A kanadai gyártó felemelkedésének kulcsfontosságú szereplőinek ígérkeznek a BlackBerry Classic és a BlackBerry Passport készülékek, melyek az eddigi hivatalos infók szerint csak az ősz folyamán landolnak a piacon. A Classic várhatóan novemberben kerül az üzletekbe. Egy felsőkategóriás modellről van szó, amely a jól bevált, hagyományos QWERTY gombsor kedvelőinek lehet ideális választás. A Passport egy finoman szólva szokatlan csúcsmobil, mely 1:1 képarányú, 1440 x 1440 képpontos megjelenítővel és háromsoros hibrid (fizikai, de emellett kapacitív érintésérzékelésre is képes) QWERTY billentyűzettel rendelkezik. A szabványos útlevelekkel megegyező méretű okostelefon piaci premierjét októberre lőtte be a BlackBerry.

 

BlackBerry Passport és BlackBerry Classic John Chen, a gyártó jelenlegi vezérének kezében

 

Bár még csak július közepe van, A Confidence Business nevű svéd webshop máris felvette kínálatába a kanadaiak nagyágyúit, ráadásul árakat sem volt rest rendelni hozzájuk. Nem tudni, hogy az összegeket hasraütés nyomán adták meg, vagy kristálygömbből jósolták, netán tényleg tudnak valamit, de tény, hogy elgondolkodtató árcédulák születtek. Az áruház 5499 koronáért, azaz cirka 183 ezer forintért kínálja a BlackBerry Classicot, a Passportot pedig 6499 koronáért, vagyis kb. 217 ezer forintért rendelhetjük meg tőlük.

 

 

Ha hihetünk a webshopnak a BlackBerry kicsit elszállt az árakkal, ami már valamelyest megszokott tőle, mégis meglepő, hogy a megmentőjének ígérkező Passporttal sem tett kivételt. Persze elképzelhető, hogy merészen a ” formabontó mobilhoz brutális árcédula dukál” elvet követték, csakhogy már a prémium kategóriában is bőven akadnak olcsóbb, ismert névvel fémjelzett riválisok, melyek könnyedén elcsábíthatják a vásárlókat. Így pedig a nem éppen a legelterjedtebb platformok közé tartozó BB10-et futtató Passport nem kell majd senkinek, bármennyire is izgalmas mobil.

Reméljük, a svédek kristálygömbje legalább egy kicsit pontatlan volt, s valamivel barátságosabb kezdőárral kerülnek piacra a szederlogós újdonságok.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza