Alsókategóriás Xperia phableten dolgozik a Sony

Czipperer Dia - 2014. augusztus 15.

Kiszivárgott információk szerint már javában készül a Sony új óriásmobilja, mely felszereltségét tekintve az alsókategória versenyzője lesz, ám fedélzetén Android KitKat rendszer teljesít szolgálatot.

Több néven is emlegetik a Sony új phabletjét (D22XX, D2202, D2212, D2203), mely egy indonéz oldalon tűnt fel. A részletes specifikációkat pedig az GFXBench oldal tette közzé. A belépőkategóriás modell 6,1 hüvelykes, 480 x 854 pixel felbontású FWVGA kijelzővel rendelkezik, meghajtásáról pedig egy 1,2 gigahertzes Adreno 305-ös GPU-val megtámogatott Snapdragon 400 processzor gondoskodik. A telefon fedélzetén Android 4.4.2 KitKat rendszer fut. 

Belépő modell lévén nem pakolták tele memóriával és tárhellyel sem: mindössze 0,8 giga RAM-ot és 1,7 giga tárhelyet kapott. Ez utóbbi feltehetően microSD-vel tovább növelhető. Kamerája sem a csúcsok csúcsa: az előlapi egy 0,3 megapixeles VGA, hátlapi kamerája pedig 4,7 megapixeles felbontású képeket lő.


Ez a telefon valószínűsíthetően inkább az ázsiai piacon hódít majd – Indonéziában, Kínában és talán Indiában, ahol a nagy kijelzős telefonok dominálnak. Kérdéses, hogy Európa célpiaca lesz-e az óriásmobilnak.

 

 

Forrás: Intomobile.com, GFXBench; Nyitókép: molisfera.com

Vissza