Bemutatkozott az LG G3 Stylus – a fejlődő piacok óriásmobilja

Farkas Norman - 2014. augusztus 26.

A kisebbik dél-koreai gyártó hivatalosan is a nagyközönség elé tárta a G3 csúcsmobil újabb testvérmodelljét, mely visszafogott hardveres tudással és kapacitív tollal kezd hódításba a világ fejlődő országaiban.

A korábban már pletykákban felbukkant LG G3 Stylus végre hivatalosan is bemutatkozott. Az újdonság neve kicsit megtévesztő, hiszen csak dizájnát és kijelzőjének méretét tekintve hasonlít a QuadHD megjelenítővel felvértezett G3-hoz, tudás frontján jócskán elmarad a csúcsmobiltól.

A nevekkel való játszadozást megbocsáthatjuk az LG-nek, hiszen a G3 Stylus specifikációjára nézve rögtön egyértelművé válik, hogy egy középkategóriás óriásmobillal van dolgunk, ami a hozzá tartozó kapacitív tollal (stylus) egy kicsit a régi Galaxy Note modellek kihívója is szeretne lenni. Mindemellett kár tagadni, hogy a G3 neve és dizájnja is sokat dobhat a kütyü népszerűségén.

A koreai gyártó elsősorban nem a fejlett nyugat számára, hanem a fejlődő piacokra szánja G3 Stylus-t; a brazil premier után Ázsia, a Közel-Kelet és Afrika bizonyos régióiban lesz elérhető – európai megjelenésről nincs infó.

 

 

Biztos felmerült már benned a kérdés, hogy mire gondoltunk, amikor azt mondtuk, hogy a G3 Stylus tudás frontján jócskán elmarad a G3-tól. Nos, talán a legnagyobb különbség a testvérek között, hogy az újdonság 5,5 colos kijelzője a G3-étól eltérően nem QHD (2560 x 1440), hanem qHD, vagyis 960 x 540 pixel felbontású. A visszafogott megjelenítő mögött egy négymagos, 1,3GHz-es (vélhetően Snapdragon 400) processzor dolgozik 1GB RAM, 8GB tárhely, 3G modem és 3000mAh kapacitású akkumulátor társaságában. A G3 Stylus képalkotó képességeiről egy 13 megapixeles hátlapi és egy 1,3 megapixeles előlapi kamera gondoskodik. Előbbi bár kapott LED villanót, kivették belőle a lézeres autofókusz technológiát, ami rendkívül gyors exponálást tesz lehetővé (ahogy a G3-ban láthattuk). A telefonhoz – ahogy neve is sugallja – tartozik egy kapacitív toll, amely a könnyű kezelésen felül a gyors és kényelmes jegyzetelést, rajzolást teszi lehetővé.

Az LG még nem árulta el, pontosan mikor és milyen árcédulával lesz elérhető a G3 Stylus, de az eddigi infókból kiindulva elérhető áron kezd a készülék.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza