Xperia Z3 sorozat: a telefon és ami mögötte van

Kütyü Magazin - 2014. szeptember 4.

A Sony két újonnan bemutatott okostelefonját, az Xperia Z3 és Z3 Compactot számos hasznos funkcióval ellátták, és technológai felszereltségüket tekintve is megállják a helyüket. Ezekből szemezgettünk néhányat.

A profi kamera

Minden fontos pillanatot a legjobb minőségben, lenyűgöző részletességgel örökíthetünk meg – bárhol, bármikor. A Sony díjnyertes Cyber-shot és Handycam technológiái biztosítják, hogy az Xperia Z3 és Xperia Z3 Compact kiemelkedő képminőséget ad gyenge fényviszonyok mellett, útközben, vagy akár a víz alatt is.

A 1/2.3” ExmorRS for mobile szenzor és a BIONZ for mobile feldolgozó rendszer együttesen dolgozik azért, hogy pengeéles, élénk legyen a képek és videók minden apró részlete. Ezen felül minden egyes fényképet tovább tökéletesíthető az új 25 mm-es nagylátószögű Sony G Lens lencsékkel.

A világon elsőként okostelefonban is megtalálható ISO 12800 érzékenységnek köszönhetően a képek minden részlete még jobb lesz az alacsony fényviszonyok ellenére. Így egy csodálatos naplementét is megörökíthetünk a maga szépségében. 

A Sony új és továbbfejlesztett SteadyShot technológiája az Intelligent Active Mode-dal ellensúlyozza a bemozdulásokat, elemez több tucat formát az előtérben és a háttérben, előre tervezi a következő lépéseidet, ezzel stabilabbak és simábbak lesznek a képek és videofelvételek. 

A felvételeke akár a Full HD-nél négyszer nagyobb 4K felbontásban is megörökíthetjük. Ez a fejlett videó mód az Xperia Z3 és Xperia Z3 Compact telefonokon azt jeleneti, hogy bármikor szüneteltethető és újraindítható a felvétel, így az értékes pillanatok örökre elérhetőek lesznek.

Alkalmazások a képek szolgálatában

Az új közösségi kamera alkalmazások és szerkesztési lehetőségek a kamera használatát egy teljesen új szintre emelik. A Face in segítségével magunkról készíthetünk spontán képet egy rendezvényen. Az AR effektek használatával színesíthetjük képeinket vicces animációkkal, vagy akár rajzolhatunk is rájuk. A Movie creator segítségével könnyedén összeállítható egy film a rendelkezésre álló képekből és videókból. A Multi-Camera használatával különböző szögekből készíthetők felvételek. A Sound Photo segítségével még hangot is adhatunk fényképeinkhez.

Ezek az új Xperia kamera alkalmazások a régebbiekkel egyetemben könnyedén letölthetőek a fényképezőgép keresőjéből. A népszerű Background defocus, az új Live on YouTube by Xperia és a Timeshift Video alkalmazások mind letölthetőek.


Kényelmes csatlakoztatás

Sony készülékre váltani még sohasem volt ilyen könnyű. Az Xperia Transfer szolgáltatás segítségével az előző Androidos vagy iOS telefonon található tartalmak könnyedén átmásolhatóak az Xperia készülékre.

A továbbfejlesztett Xperia Email, Calendar és Contacts alkalmazásokkal, amelyek a Microsoft Exchange ActiveSync (EAS) használatával könnyedén szinkronizálhatóak, bárhonnan dolgozhatunk. Az NFC használatával egyszerű a kapcsolódás, és könnyedén megosztható bármilyen tartalom egy érintéssel több mint 160 készülékkel például fejhallgatókkal, tv-kkel, és az új SmartWear termékkel a SmartBand Talk SWR30-cal.

 

Vissza