Terítéken a Motorola Nexus 6 hardvere

Farkas Norman - 2014. október 10.

A Motorola műhelyében készülő Nexus 6 „Shamu” felbukkant a Geekbench benchmark adatbáziásban, mit több, egy pár CPU-Z-ből kiragadott képernyőfotó is előkerült, így máris mély betekintést nyerhetünk a készülék burkolata alatt rejtőző hardverbe.

Az alábbi képernyőképek a minap jelentek meg a Twitteren és egy csapásra leleplezték a még bemutatás előtt álló Nexus 6 hardverét. Mint kiderült, a „Shamu” kódnevű jövevény lelke a korábbi pletykáknak megfelelően egy Qualcomm Snapdragon 805 chipset négy 2,65GHz órajelen ketyegő Krait 450 maggal és egy Adreno 420 grafikus gyorsítóval. Hála a Geekbench benchmark tesztprogram adatbázisának már az sem titok, hogy ezzel az ütős processzorral 3199 pontot zsebelt be a Motorola gyártósorán készülő mobil, s ezzel az eredménnyel az új iPhone 6 és 6 Plus modelleket is maga mögé utasítja.

 

 

A fentiek mellett megerősítést nyert, hogy a készülék 5,9 hüvelykes QHD kijelzőt, 3GB RAM-ot és 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott hátlapi kamerát tudhat magáénak.

Már szinte minden kiderült tehát az Android L referenciamobiljának ígérkező Nexus 6-ról, kivéve véhány apróságot, mint például a pontos külseje (csak kiszivárgott élőfotókat láthattunk, valószínűleg prototípusokkal) és akkumulátorának a kapacitása. Utóbbi egyébként a várakozások szerint 3200mAh lesz.

 

Motorola Nexus 6 (balra) és LG G3

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza