Az NVIDIA véletlenül megerősítette a HTC Nexus 9 közelgő érkezését

Farkas Norman - 2014. szeptember 12.

Felbukkant az NVIDIA adatbázisában a pletykák kereszttüzében álló Nexus táblagép, ami a HTC gyártósoráról gurul le – állítólag már szeptemberben. A készülék 64 bites Tegra K1 chipsettel, Android L operációs rendszerrel a fedélzetén debütálhat.

Már számos pletykát hallhattunk az elmúlt hónapokban egy új Nexus táblagépről, ami több forrás szerint is a HTC műhelyében készül. Az eszköz érkezését a napokban az NVIDIA adatbázisából származó infók is megerősítették, s ha hihetünk nekik, már szeptemberben bemutatkozhat a jövevény. Az alábbi szövegben HTC Nexus 9 néven említett modellt ugyanis 2014 harmadik negyedévére időzítik, ami ugyebár szeptemberrel ér véget.

 

 

A készülék technikai tudásáról a 64 bites Tegra K1 processzor használatán kívül semmit nem fednek fel a chipgyártó dokumentumai, de a korábbi mendemondák szerint 8,9 hüvelykes kijelzővel érkezik és a fedélzetén az Android rendszer új főverziója, az L teljesít szolgálatot. Tekintve, hogy a Nexus sorozat tagjai a Google mobil rendszerének különböző verzióihoz tartozó referenciamodelljei, elképzelhető, hogy a Nexus 9 lesz az első Android L alapú eszköz a piacon.

 

 

[Forrás: Android Authority]

Vissza