Sokat elárul az Apple óráiról a most megjelent WatchKit SDK

Kütyü Magazin - 2014. november 19.

Az Apple kiadta az okos óráihoz kapcsolódó szoftverfejlesztő készletet, a WatchKit SDK-t, amely számos apróságot elárul a 2015-ben megjelenő kütyükről. Kiderül például, hogy milyen felbontású kijelzővel érkezik a 38 és a 42 milliméteres Watch duó.

 

A lelkes fejlesztők örülhetnek, hiszen már az iOS 8.2 Beta és a WatchKit SDK is a rendelkezésükre áll, hogy izgalmas és hasznos szoftvereket kreálhassanak az Apple első, várhatóan a jövő év elején piacra kerülő okos karóráihoz.

Ahogy azt sokan várták, a WatchKit szoftverfejlesztő készlet fellibbentette a fátylat az első Watch modellek mélyebb technikai jellemzőiről. Kiderült például, hogy míg a 38 milliméteres Watch kijelzője 340 x 272 pixel felbontású, addig a 42 milliméteres modellbe egy 390 x 312 képpont megjelenítésére alkalmas panelt szerelnek. Eltérő felbontás ide vagy oda, mindkét megjelenítő Retina jelzővel fog bekerülni a köztudatba. A fejlesztőken viszont nem hagyhatja hidegen az eltérés, hiszen emiatt más képi eszközöket kell használniuk az egyes kijelzők esetében az alkalmazásfejlesztés során.

 

 

Összehasonlításképp az LG G Watch R 320 x 320, a Moto 360 pedig 320 x 290 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, vagyis az Apple üdvöskéi cirka ugyanazt a képélességet, képminőséget kínálják majd, mint a már piacon lévő kihívóik.

A WatchKit SDK arról is árulkodott, hogy a leendő Watch tulajdonosok milyen változatos módokon – például gesztusokkal, tapintással, Sirin keresztül pedig hanggal – léphetnek kapcsolatba órájukkal.

Az első Apple Watch alkalmazások működéséhez elengedhetetlen lesz egy, az órához csatlakoztatott iPhone. A kiegészítőhöz szánt, önállóan működni képes szoftverek csak 2015 vége felé jelenhetnek meg.

 


 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza