Robin Williams és Conchita Wurst a Google legnépszerűbb keresései között

Czipperer Dia - 2014. december 17.

A Google minden évben kiadja legnépszerűbb kereséseiről készült listáját. Idén a top témák között szerepelt többek között Robin Williams és Conchita Wurst is.

A Google rangsorolta idei keresési elemeit, és nem meglepő módon a legnépszerűbb keresési találatok az idei év beszédtémái köré szerveződnek. Biztosan sokan emlékeznek az idei Eurovíziós Dalfesztivál nyertesére, Conchita Wurstra vagy a híre színész, Robin Williams halálára, akik nevét sokan pötöygték be a keresősávba. Emellett többek között a világbajnokságra, az ebolára, a Malaysia Airlines 370-es járatára is sokan kerestek rá a Google keresőjében.

Íme az idei top 10-es lista:
 


A Google idén egy új kategóriát is felállított. A tavalyi 10-es listában több technológiai eszköz is helyet kapott, így a keresőóriás külön szedte össze, melyek voltak 2014 legnépszerűbb elektronikai termékei.

Talán nem meglepő módon két zászlóshajó telefon is helyet kapott a listában, méghozzá a Samsung Galaxy S5 modellje és a Nexus 6, mely az első telefon volt, melynek fedélzetén már az új az Android 5.0 Lollipop rendszer fut.

A Google hivatalos oldalán pedig országok szerint, külön kategóriák alapján lehet rákeresni a legfelkapottabb témákra, elemekre. Itt hazánkra vonatkozóan is megtaláljuk a „legolcsóbb”, a „hogyan…?” típusú keresések rangsorát, illetve a top keresések, személyek (magyar és külföldi), múzeumok, receptek, színházak, tv-műsorok listáját is.

Az összesítésből az is kiderül, hogy a magyar felhasználókat a Való Világ 6, a világbajnokság, a választások, a Michael Schumacherrel kapcsolatos hírek és Conchita Wurst mozgatták meg leginkább.

 

 

Forrás: Techspot.com; Nyitókép: blogthinkbig.com

Kulcsszavak: Google, kereső, keresés
Vissza