Már mindenki számára elérhető a Google+

Farkas Norman - 2011. szeptember 21.

Eddig csak meghívóval csatlakozhattunk az immár három hónapja működő szociális hálóhoz, mostantól azonban invitálás nélkül is bárki a Google+ tagjává válhat.

A Google által útjára indított közösségi hálón 99 fejlesztést hajtottak végre annak megjelenése óta. Vic Gundotra, a Google munkatársa azt írta vállalati blogbejegyzésében, hogy a Google+ béta tesztje befejeződött és századik fejlesztésként előrukkolnak a nyitott, meghívóhoz nem kötött belépés lehetőségével.

A legújabb frissítés a Google+ Hangout jelentős fejlesztését is magával hozta, így mostantól már Android 2.3 és - a még meg sem jelent - 2.4 rendszeren alapuló eszközeinkről is használhatjuk a videócsevegést lehetővé tévő szolgáltatást. A keresés is hordoz újdonságot, mivel már egy – a Google+-on megosztott tartalmakat és az egész webet is magába foglaló - hibrid tartalomban kereshetünk.

A júliusban megszületett Google+ több, mint 20 millió taggal bővült a megjelenésétől számított első hónapban,azóta viszont kissé veszített népszerűségéből a szolgáltatás.

Vajon milyen hatással lesz a Facebook riválisaként emlegetett szociális hálóra a „szabad csatlakozás” lehetősége?

Vissza