Még egy napot sem bír majd az Apple Watch

Czipperer Dia - 2015. január 26.

Tavaly szeptemberben mutatta be az Apple okosóráját, az Apple Watchot, melyet idén már a piacon üdvözölhetünk. A bemutató és a piacra kerülés között eltelt idő alatt folyamatosan optimalizálják, fejlesztik az eszközt, ám az aksi kérdése terén azonban úgy tűnik, nem változott a helyzet.

Korábban már írtunk róla, hogy az Apple okosórájának aksija nem kimondottan combos, mindössze egy nap üzemidőt jósoltak neki tavaly szeptemberben. Akkor sokan abban látták a késői debütálás okát, amely csak idén tavaszra várható, hogy többek között az akkumulátor fejlesztésén dolgozik a vállalat.
 


Egy friss, 9to5Mac jelentés szerint azonban nem sokat javult a helyzet aksi téren, sőt, még az egy nap is erős túlzásnak tűnik az üzemidő terén. Az oldal információi alapján az Apple Watch 19 órát bír majd egyetlen töltéssel.

Hát, az egy nap sem volt túl bíztató, de a 19 óra már egészen elkeserítőnek tűnik. Sőt, ez az üzemidő csak arra vonatkozik, amikor háttérben futnak a különféle appok. Aktív használat mellett még rosszabb a helyzet. A beszámoló szerint aktív alkalmazás- és játékhasználat mellett 2,5 és 4 óra rendelkezésre állást garantál az eszköz.

A készenléti idő tekintetében, vagyis, amikor parlagon van az óra, és nem különösebben használják semmire, illetve energiatakarékos módban két-három napot bír. Ez nem túl szívderítő eredmény, tekintve, hogy a piacon lévő konkurens eszközök ennél már jóval többet bírnak, bár még általánosságban problémás kérdés a szegmensben az üzemidő.

Vagyis, akik abban reménykedtek, hogy az Apple majd erre a kérdésre is megoldást talál majd tavaszig, és egy egészen strapabíró Watch kerül majd piacra, azok most kezdhetnek felkészülni, hogy naponta tölteni kell majd az órát.
 


Igaz, hogy Tim Cook szeptemberben nem titkolta el, hogy az óra napi szintű töltésre szorul, azonban akkor további részletekbe nem bocsátkozott. A 9to5Mac fejlesztőktől kapott információi szerint nem sokat változott a helyzet, minden este tölteni kell majd a Watchot. Ha pedig az órán csüng valaki, pár óra múlva már ismét dughatja a konnektorba.

A legfrissebb pletykák szerint márciusban kezdi meg hódító útját a piacon az Apple első okosórája. Addig már nem kell túl sokat várnunk, és végre kiderül, mire is lesz képes a vállalat sokat emlegetett üdvöskéje.

 

 

Forrás: Mashable.com; Kép: 9to5Mac

 

Vissza