Március elsején debütál a Galaxy S6 és a Galaxy S Edge

Farkas Norman - 2015. február 3.

A Samsung kiküldte a hivatalos sajtómeghívókat, melyek szerint március elsején, az idei Mobile World Congress előestéjén számíthatunk a Galaxy S6 és az oldalra lehajló kijelzővel szerelt Galaxy S Edge leleplezésére.

A dél-koreai gyártó kiküldte a szaksajtó képviselőinek a nagyszabású Unpacked 2015 eseményére szóló meghívókat, amelyre március elsején, az MWC 2015 előtti napon kerül majd sor. A rendezvény fő attrakciója mindnen bizonnyal a Samsung idei zászlóshajó okostelefonja, a Galaxy S6 lesz, melynek futurisztikus, oldalra lehajló kijelzővel (és ezáltal gazdagabb funkcionalitással) bíró változata, a Galaxy S Edge is a nagyközönség elé tárulhat. Ez utóbbi modell érkezésére utal legalábbis a meghívó kedvcsináló képén látható, dizájnosan hajlított vonal.

 

 

Az eddigi infók szerint a Galaxy S6 lelke egy nyolcmagos Samsung Exynos 7420 chipset lesz, amit 3GB RAM, 20 megapixeles hátlapi kamera és 5 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel (QHD) felbontású kijelző vesz körül. A pulzus- és véroxigénszint mérőt is tartalmazó csúcsmodell várhatóan fém kerettel, valamint üveg elő- és hátlappal érkezik majd, így anyaghasználat frontján is tökéletesen illeszkedik az élmezőnybe. A Galaxy S Edge hasonló felszereltséget tudhat magáénak, elsősorban fent említett speciális kijelzője különbözteti meg testvérétől.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza