72%-ra küzdötte fel magát az iOS 8

Czipperer Dia - 2015. február 4.

Az Apple legfrissebb, februári adatai szerint az iOS rendszert használó eszközök immáron 72%-án a legfrissebb, iOS 8 rendszer fut.

Szépen tör előre az iOS 8 operációs rendszer, hiszen az eszközök jelentős részén már ez teljesít szolgálatot. Az idei januári adatokhoz képest is növekvő tendenciát mutat az új verzió elterjedtsége.

A hivatalos adatok szerint az iOS 8 egy hónap alatt 4%-os növekedést produkált. Mindez azt jelenti, hogy az iOS 7 már csak 25%-ot, a korábbi verziók pedig mindössze 3%-ot birtokolnak a tortából.
 

 

Hamarosan az iOS 8 elődje helyébe léphet. és elérheti fénykorának elterjedtségi szintjét. Az iOS 7 a maga idejében – 2014 második felében – 90%-os elterjedtségi aránnyal rendelkezett.

Az iOS 8 kezdeti elterjedése valamivel alacsonyabb volt, mint a korábbi verzióké, viszont még így is mérföldekkel az Android Lollipop előtt járt. Utóbbi oka egyszerű, hiszen míg az Apple a legtöbb forgalomban lévő eszközére elérhetővé teszi a legfrissebb kiadást, addig a legújabb Android csak a prémium, felső-középkategóriás eszközök kiváltsága.

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza