A Samsung szerint igenis ő a vezető mobilgyártó Indiában

Farkas Norman - 2015. február 5.

A dél-koreai gyártó megcáfolta a Canalys kutatási eredményeit, melyek szerint a Micromax lett India elsőszámú okostelefon-gyártója 2014-ben. A Samsung szerint egyértelműen az övé a vezető pozicíó a régióban, s ezt a GfK India jelentésére hivatkozva állítja.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy a Canalys jelentése szerint a Micromax átvette 2014 utolsó negyedévében a vezető mobilgyártó szerepét a Samsungtól Indiában. A dél-koreai gyártó kifogásolta ezeket az eredményeket, és egy másik piackutató, a GfK India felmérésére hivatkozva megcáfolta a Canalys jelentését.

Asim Warsi, a Samsung indiai mobil részlegének marketing alelnöke elmondta, hogy cége 2014-ben megőrizte vezető pozicióját az indiai okostelefon piacon, amit innovatív és izgalmas ajánlatainak köszönhet. A Samsung 35,7 százalékos piaci részesedést szerzett a szóban forgó évben Indiában, így több mint kétszer akkora jelenlétre tett szert, mint a sorban utána következő versenytársa. A vezető hozzátette, hogy a GfK felmérésének adatai azokra az eladásokra alapulnak, melyek India 50 ezer főnél magasabb lélelkszámú városaiban történtek.

 

 

Ez nem az első alkalom, hogy a Samsung hangot ad nemtetszésének egy kutatás kapcsán, amely rá nézve negatív eredményekkel zárult. Tavaly például a Counterpoint jelentését támadta a gyártó, ami India teljes mobilpiacát (hagyományos mobilok és okostelefonok) vizsgálta és a Micromaxot találta eredményesebbnek.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza