Ultravékony mobillal készül az MWC-re a Gionee

Farkas Norman - 2015. február 6.

A kínai gyártó beharangozta, hogy egy elképesztően karcsú okostelefon leleplezését tervezi márciusban, a barcelonai Mobile World Congressen. A készülék neve még ismeretlen, de egy kedvcsináló fotón máris láthatjuk, mennyire kecses.

Oliver Sha, a Gionee nemzetközi marketing vezetője szerint csak a felhasználói élményt szem előtt tartva érdemes a karcsúságra törekedni az okostelefonok tervezésekor, vagyis a kecses formával megfelelő teljesítmény és üzemidő is kell, hogy járjon. Ez arra utal, hogy a kínai gyártónál nem ész nélkül farigcsálják le a méreteket.

Hogy a feltevés helyes-e, hamarosan kiderül, ugyanis a Gionee március elején, a barcelonai Mobile World Congress során lerántja a leplet legújabb okostelefonjáról, ami karcsúságával kívánja majd megnyerni a nagyközönséget.

 

 

A még ismeretlen néven érkező készülék a mellékelt hivatalos kedvcsináló fotó szerint kimondottan vékonynak tűnik, de korántsem biztos, hogy a „világ legkarcsúbb okostelefonja” cím biztos várományosa. Nagy tolongás van ugyanis ebben a „szegmensben”;  házon belül az 5,2mm-es Gionee Elife 5.1 említhető, amit a 4,9mm-es Oppo R5 fosztott meg a tróntól. Az Oppo anorexiás versenyzőjét a Vivo 4,8mm-es X5 Max modellje váltotta, amit a jelenlegi csúcstartó Coolpad Ivvi K1 Mini döngölt a földbe a maga 4,7mm-ével.

Egyelőre az is rejtély, hogy milyen tudás lapul az új Gionee penge vékonyka burkolata alatt, de feltevések szerint 1280 x 720 (HD), vagy 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású kijelzővel és MediaTek processzorral érkezik, akkumulátora pedig fixen be lesz építve.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza