A Project Arával villog majd az MWC-n a Google?

Farkas Norman - 2015. február 13.

Bár egyelőre úgy fest, hogy a Google nem készül bejelentéssel a márciusi Mobile World Congressre, a pletykák szerint feltűnhet a nagyszabású rendezvényen a keresőóriás moduláris okostelefonja, amit a Project Ara keretein belül fejleszt.

Sokan várják már, hogy a cserélhető elemekből építkező Project Ara készülékek elérhetőek legyenek a tömegek számára, de az a helyzet, hogy a fejlesztők eddig "csak" prototípusokat hívtak életre. A kíváncsiskodók nyilván már ebben a fázisban is szívesen megismernék közelebbről a moduláris okostelefont, ezért számukra különösen érdekes lehet a friss pletyka, miszerint a Google bemutatja az idei Mobile World Congressen a kütyüt.

Egyelőre nincs megerősített hír arról, hogy a keresőóriás bármilyen bejelentéssel készülne a március elején, Barcelonában tartandó eseményre, de a fent említett mendemonda szerint igenis találkozhatnak a Proejct Ara eddigi gyümölcseivel az MWC látogatói. Állítólag a Google egy csapatot küld Barcelonába, melynek tagjai ismertetik az érdeklődőkkel a Project Ara részleteit,  sőt egy működő prototípus és néhány modul kipróbálására is lehetőséget biztosíthatnak. Ha hihetünk a neten keringő infóknak, már 50 különböző modul áll rendelkezésre a készülékhez.

A Google megerősítése híján kételkednünk kell a pletykákban, bármennyire is izgalmasan hangoznak. Legkésőbb az MWC-n kiderül, valóban megvillantja-e a keresőcég a 2013-ban elindított projekt eddigi eredményeit.

 


 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza