Az MWC-n mutatkozik be az LG G Watch R utódja

Czipperer Dia - 2015. február 16.

Továbbfejlesztette az LG G Watch R karóráját, amelyet a barcelonai Mobile World Congressen (MWC) megismerhet a nagyközönség.

LG Watch Urbane névre hallgat a vállalat legújabb karórája, mely az idei MWC-n mutatkozik be. A G Watch R felturbózott kiadása vékonyabb keretet és rozsdamentes acél házat kapott.

Az eszköz meghajtásáról egy Qualcomm Snapdragon 400-as processzor gondoskodik, melynek órajele 1,2 GHz. A G Watch R-hez hasonlóan az 1,3 hüvelykes Plastic OLED kijelző felbontása pedig 320 x 320 pixel. Az óra 4 gigabájt belső tárhelyet és 512 megabájt RAM-ot kapott. A készülék az IP67 szabványnak megfelelően víz- és porálló.

A fizikai paramétereket tekintve a Watch Urbane 45,5 x 52,2 x 10,9 milliméter. Az üzemidőről pedig egy 410 mAh-es akkumulátor gondoskodik. Az óra kompatibilis azokkal az Android rendszerű okostelefonokkal, melynek fedélzetén 4.3 vagy frissebb rendszer telejesít szolgálatot.

Az Android Wear rendszerű eszköz a platformot tekintve hatodik belépő a piacon, amely a felhasználóknak az okos karperecekhez hasonló funkcionalitást is kínál, hiszen szenzorjainak köszönhetően képes mérni viselőjének a szívritmusát és a pulzust az edzések alatt. Az energiatakarékosság jegyében pedig beállítható az „always on” üzemmód, amely folyamatosan mutatja halványan az időt, ezzel növeli az akkumulátor élettartamát.
 


Az óra sokkal elegánsabb elődjénél. Két színben is kapható lesz: arany, illetve ezüst árnyalatokban vásárolható meg. Mindkét verziót bőr szíjjal látták el. A vállalat reményei szerint a hölgyek és az urak számára egyaránt jó választás lesz a karóra.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza