A múltat idéző mobillal rukkolt elő a Sharp

Czipperer Dia - 2015. február 18.

Biztosan sokan emlékeznek még a szétnyitható telefonok korszakára. Nos, nem kell visszamennünk az időben, hogy ilyen készülékre bukkanjunk. A Sharp új androidos kütyüje a kagylómobilok korát idézi.

Új mobiltelefont mutatott be a Sharp. Az Aquos K SHF31 nem más, mint egy androidos kagylómobil. A szokatlan, régmúltat idéző forma azonban ne tévesszen meg senkit, az eszközben új technológiák dolgoznak.

A 3,4 hüvelykes TFT LCD (960 x 540) kijelzővel rendelkező mobil 1 giga- RAM-mal és 8 gigabájt tárhellyel rendelkezik. Utóbbi microSD kártyával 32 gigabájtig bővíthető. Meghajtásáról egy négymagos Qualcomm Snapdragon 400-as processzor, üzemidejéről pedig egy 1410 mAh-es akkumulátor gondoskodik. 13 megapixeles kamerát kapott, fedélzetén pedig Android 4.4 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot.
 


A készülék 4G-képes, valamint vízálló is (IPX5/IPX7 szabvány). Paramétereit illetően 17,4 milliméter vastag és 128 grammot nyom.

A telefont még januárban mutatták be Japánban, most pedig már meg is vásárolható az országban. Egyelőre nem tudni, mikor lesz elérhető más régiókban.
 


A közelmúltban is volt néhány próbálkozás kagylófronton. 2013-ban például a Samsung kanyarodott vissza a formához a Galaxy Folder személyében vagy a „Jackie Chan mobil”-ként is emlegetett duplakijelzős mobiljánál.

Az LG háza táján is voltak már hasonló kagylómobilok. A Wine Smart nem is olyan régen, tavaly szeptemberben debütált a piacon, majd ezt követte idén év elején az Ice Cream Smart.

 

 

Forrás: Androidheadlines.com

Vissza