Ívelt kijelzővel támad a ZOPO TOUCH

Farkas Norman - 2015. március 4.

A ZOPO Mobile A Mobile World Congressen mutatta be TOUCH nevű okostelefonját, mely 2,5 dimenziós, ívelt kijelzőjével és szemrevaló dizájnjával, valamint minőségi anyagaival próbálja lehengerelni a felhasználókat.

Sok neves mobilgyártó mellett a kínai Zopo is készült az idei Mobile World Congressre néhány újdonsággal, melyek közül a középmezőnybe szánt TOUCH dizájnmobil az egyik legérdekesebb. A ZP530 jelű készülék a Galaxy S5 Edge-éhez hasonlóan ívelt kijelzővel bír, ami a Zopo leírása szerint 2,5D hatású.

 

 

A csupán 8,8 milliméter vastag készüléket speciális, 9 membrán rétegből álló hátlapja is érdekességnek számít, de még könnyebben felfigyelhetünk a tartós, kellemesen fénylő fém keretre, amit homokfúvással varázsoltak simára.

 

 

A megkapó külsőhöz átlagos belső társul: a ZOPO TOUCH lelke, egy 64 bites, négymagos 1,5GHz-es MediaTek MT6732 processzor, amit 1GB RAM, 8GB belső tárhely és 2100mAh kapacitású akkumulátor vesz körül. A dual SIM-es telefon fent említett 2,5D kijelzőjét egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel HD felbontású panel adja, amit ON-CELL technológiával láttak el. A teljes csatlakozási eszköztár mellett a repertoár részét képezi egy 8 megapixeles hátlapi és egy 5 megapixeles, nagylátószögű előlapi kamera, valamint egy sor érzékelő (gravitáció szenzor, gyorsulásmérő, mágneses érzékelő stb.) is. A TOUCH fedélzetén a nem éppen friss Android 4.4 KitKat rendszer fut.

 

 

Úgy tűnik, a ZOPO a Samsung példáját követi, és a Galaxy A szériát idéző TOUCH modelljében a prémium külsővel próbálja ötvözni a nem gyenge, de nem is előremutató hardverelemeket. A telefon sikere jelentős mértékben múlhat az árazáson, ám a kínai újdonság megjelenésének várható időpontját és árát is homály fedi egyelőre.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza