Hazánkban a Samsung SUHD TV-je

Kütyü Magazin - 2015. április 3.

A dél-koreai Samsung 2013-ban mutatta be első UHD felbontása képes televízióját. Ezt követte az ívelt kialakítás, most pedig egy új szintre lépve megalkották a SUHD készülékeket, melyek a természetben előforduló színeket sokkal szélesebb spektrumban és nagyobb színpontossággal képesek visszaadni.

Az UHD-n túl

A Samsung egy sajtóesemény keretében mutatta a hazai közönségnek legújabb SUHD televízióit. A készülékekben a vállalat saját fejlesztésű, környezetbarát nanokristály technológiája dolgozik, melynek révén élénk és valósághű árnyalatokat láthatnak a felhasználók.

A most bemutatott SUHD készülékek a természet színeit sokkal szélesebb spektrumban és nagyobb színpontossággal képesek visszaadni. Az SUHD-ban rejlő technológia automatikusan elemzi a megjelenítendő képek fényerejét, minimalizálva a többletenergia felhasználást, miközben élesebb kontrasztot és mélyebb fekete színeket biztosít. Emellett pedig 2,5-szer nagyobb fényerővel rendelkezik, és a 10 bites panelnek köszönhetően 64-szer több színt képes reprodukálni, mint a hagyományos TV-k, sokkal élethűbb képeket jelenítve meg. 
 


Az ívelt kialakítás sem maradt ki a televíziókból. A most bemutatott JS9500 SUHD modell hátoldala bordázott, sarkított káva kialakítása pedig nagyobb mélységet ad a TV képernyőjének, a keretnek köszönhetően pedig a falra szerelve a készülék olyan, mint egy műalkotás. 

Új SMART TV funkciók

  • Újgenerációs operációs rendszer

A Tizen segítségével a Samsung Smart TV-i egy hatalmas és rugalmas tartalom-ökoszisztéma részei lehetnek. A sokoldalú kapcsolódás érdekében az új platform továbbfejlesztett konvergenciát biztosít a TV és más mobileszközök között.

  • Egyszerű és intuitív kezelés

A Samsung Smart Hub új felhasználói felülete sokkal könnyebben kezelhető, a tartalmakhoz való hozzáférés így hihetetlenül egyszerű. A felhasználók egyetlen kijelzőn láthatják a legutóbbi tartalmakat és a személyre szabott ajánlatokat miközben a háttérben folyamatosan nézhetik az épp lejátszott tartalmat vagy TV adást.  

  • Bluetooth Low Energy (BLE)

A TV készülékünk mostantól még könnyebben kapcsolódhat más eszközökhöz. A Bluetooth Low Energy (BLE) segítségével a Samsung Smart TV szoftvere automatikusan rákeres a közelben található kompatibilis mobileszközökre, és kapcsolódik hozzájuk. A felhasználók alkalmazások és bonyolult beállítások nélkül is könnyedén tévézhetnek a mobiljaikon.

UHD tartalmak

Az UHD technológia fejlődésével egyre több figyelem irányul a csúcsminőségű UHD tartalmak létrehozására. Éppen ezért hozták létre a vezető hollywoodi stúdiók, szórakoztató elektronikai gyártók, tartalomszolgáltatók, filmgyártók és technológiai vállalatok az UHD Alliance-t. A szövetség egyrészt ösztönzi az UHD tartalmak fejlesztését, másrészt megmutatja, hogy mely televíziók kínálják a legjobb prémium kategóriás UHD vizuális élményt.

A Samsung UHD televíziói mellé már eddig is elérhetőek voltak olyan népszerű mozi- és dokumentumfilmek, mint a Forest Gump, a Z világháború, a Pi élete, a Kalandok a Grand Canyonban vagy a The Last Reef című természetfilm. Azonban az UHD technológia olyan gyorsan fejlődik, hogy már a felhasználók is könnyedén elkészíthetik saját UHD videóikat a Samsung legújabb Galaxy S6 és S6 Edge készülékével, vagy akár a Galaxy Note 4 okostelefonnal is.


Elérhetőség 

A Samsung SUHD televíziói három sorozatban – JS9500, JS9000 és JS8500 –, és öt különböző méretben – 48-tól 88 hüvelykig – érhetők el 2015 márciusától. Ráadásul az ívelt technológia éllovasaként a Samsung portfóliójában immár 22 model található többféle méretben, 32-tól 88 hüvelykig. A vállalat UHD portfóliója 7 sorozatból áll, a most bemutatott 3 SUHD sorozaton kívül, így 2015-től a Samsung UHD TV választéka több, mint 30 modelre bővült, megduplázva a tavalyi számokat.

 

 

Vissza