Nexpaq: moduláris tok okostelefonokhoz

Czipperer Dia - 2015. április 30.

A Project Ara ihlette okostelefon-kiegészítő jelent meg a piacon. Bár elsőre azt is hihetnénk, komoly vetélytársa akadt a Google moduláris telefonjának, a látszat azonban csalóka.

Egy új mobilkiegészítő bukkant fel a sorban. A Nexpaq névre keresztelt tok elsőre a Project Arát juttatja eszünkbe, azonban valójában egy modulokból felépülő telefontartóról van szó.

Ez azt jelenti, hogy a telefontulajdonosok mobiljuk mellett számos apróságot is magukkal vihetnek. A Nexpaq fejlesztői többek között lehetővé tették, hogy extra aksit, LED-vakut, SD kártyaolvasót, hangszórót, hőmérőt, páratartalom érzékelőt, programozható gombokat, USB flash meghajtót, lézer pointert, extra tárhelyet is magukkal hurcoljanak egy telefon méretű helyen.
 


Ezeket a modulokat a Nexpaq applikációval irányíthatják a userek, amely Bluetoothon keresztül is működik, ha a tok éppen nincs a telefonhoz csatlakoztatva.

A Nexpaq alkotói a The Verge-nek elmondták, hogy a modulokat már korábban letesztelték, hogy felmérjék, megfelel-e a nemzetközi minőségi előírásoknak és szabványoknak. A projekt a Kickstarteren keresi a támogatókat, és elmondásuk szerint a befolyt összegből további modulokkal bővítenék a sort, amely a jelenlegi 89 dolláros áron is módosíthat majd.

Az animációhoz kattints a képre

Jelen pillanatban a tok olyan csúcsmodellekkel kompatibilis, mint az iPhone 6, a Galaxy S6 edge és a Galaxay S5.

 
 


Forrás: Übergizmo.com

Vissza