Rosszabbul teljesít az Apple Watch a vártnál

Czipperer Dia - 2015. május 21.

A KGI Securities jelentése szerint az Apple Watch lassabban indult a vártnál. Felmérésük szerint az Apple számításainál jóval kevesebb eszközt értékesítenek majd ebben az évben.

Az Apple nagyon bizakodó volt az Apple Watch értékesítéseket illetően. A cupertinói cég korábban 20 és 30 millió közé becsülte a várható Watch eladásokat. Azonban a legújabb előrejelzések szerint nem ilyen kecsegtető a helyzet.

Bár egyelőre az Apple még nem közölte a hivatalos eladási számokat első karórája tekintetében, a KGI Securities jóslatai alapján a vállalat nagyjából 15 millió értékesítőknek eladott karórával számolhat majd az első évben.

Ez a szám egyszerre tűnik soknak és kevésnek. Több mint amennyit az Android Wear képes lenne kivitelezni, azonban az Apple számára csalódás.

A KGI becslései szerint az Apple Watch eladások terén a 42 milliméteres modell lesz kelendő. Szerintük ötből négy rendelés a 42 milliméteres változatból lesz.


Természetesen a kutatócégek álláspontja között is jelentős eltérés mutatkozik. A Morgan Stanley például teljesen máshogy vélekedik a helyzetről. Szerintük az Apple Watch kelendő lesz az első évben, ők 36 milliós eladási számot jósolnak az órának. Azonban ők is úgy vélik, hogy a Taptic Engine problémái miatt az Apple nem lesz képes kiaknázni a keresletet.

A Taptic Engine hibája miatt ugyanis maga az óra gyártása is lassabb a vártnál. Ez a megoldás az értesítéseknél hasznos, ugyanis megrezegteti az ember kezét, ha valami fontos történik.

Egyelőre tehát nem lehet hivatalos adatokat tudni az Apple háza tájáról, csupán annyit, hogy a debütáláskor már nagyjából 2,3 millió előrendelés érkezett az órára.

 

Forrás: GSMArena.com

Kulcsszavak: Apple Watch, okosóra
Vissza