Bemutatkozott a Samsung Galaxy Gear S2

Kütyü Magazin - 2015. szeptember 1.

A Samsung bejelentette a Samsung Gear S2 okosórát, amely a vállalat sok éven át tartó előremutató fejlesztéseit egy viselhető eszköz formájában kínálja a felhasználóknak.

A Samsung piacra dobta legújabb okosóráját, a kör alakú dizájnnal megáldott Gear S2-őt. A vállalat a kör alakú kialakításba foglalta az intuitív, egyedi felhasználói felületet, amelynek köszönhetően maradéktalanul kiaknázhatóak azok a fejlett funkciók, amelyekkel fokozhatóak, személyre szabhatóak és szórakoztatóbbá tehetőek a mobileszközök nyújtotta élmények.

A Gear S2 egyedi forgatható előlapkerete, a ’Home’ és ’Back’ gombjai biztosítják a gyors, és pontos használhatóságot, valamint az értesítésék és alkalmazások kényelmes elérését.

A Samsung két különböző változatot jelentett be – a Gear S2-t és a Gear S2 classicot – amelyekkel két különböző vásárlói csoport igényeit kívánja kielégíteni. A fekete Gear S2 classic a hozzá illő bőr szíjjal azoknak készült, akik a karórák időtlen megjelenését keresik. A Gear S2 azok számára jelent ideális választást, akik életvitelüknek köszönhetően sokat vannak úton és a modern, minimalista megjelenést részesítik előnyben. 

A Samsung Gear S2 alig 11,4 mm vastag, könnyű és kompakt dizájnjának köszönhetően kényelmes viseletet biztosít. Rendkívül élénk 1,2 colos kijelzője 360 x 360 pixel felbontású (302 ppi). Az alkalmazások a Gear S2-n rendkívül tisztán és nagy felbontásban jelenhetnek meg. Az optimalizált Tizen OS-nek és az 1 GHz-es, kétmagos processzornak köszönhetően a Samsung Gear S2 gyorsan és pontosan hajt végre bármilyen rá váró feladatot.

Felhasználói egy pillantással bármikor követni tudják a naptár és az e-mail értesítéseiket, valamint a híreket, vagy közvetlenül üzenetet is küldhetnek róla. A Gear S2 3G kapcsolattal is választható, amely magában foglal egy e-SIM-et, így a gyors funkciókat akkor is végre tudjuk vele hajtani, ha nincs a telefonunk a közvetlen közelünkben.

A Gear S2 új fitnesz funkciói egészséges és aktív életmódra ösztönzik a tulajdonosaikat. A 24 órás aktivitás napló lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy pillantással nyomon kövessék a napi mozgásukat. Ezen felül emlékeztetőkkel is ösztönzi a viselőit, hogy a kitűzött fitnesz céljaikat elérjék.

A karóra NFC technológiával érkezik, amely lehetővé teszi a pénztárca nélküli fizetést. A Samsung számos partnerrel dolgozik együtt különböző iparágakban, hogy a felhasználási lehetőségeket tovább bővítse, köztük az okos kocsi-, vagy lakáskulcs funkcióval, vagy a távirányítóval, amely az okos otthon eszközeit képes vezérelni.

Mindezeket a lehetőségeket egy 2-3 napos üzemidőt biztosító akkumulátor támogatja, amely folyamatos kapcsolatot biztosít anélkül, hogy állandóan a töltéssel kéne bajlódni. Amikor töltésre van szükség, a Samsung Gear S2-t egyszerűen csak a készülékkel érkező vezeték nélküli töltőre kell helyezni.

A Samsung szoros együttműködésben dolgozik partnereivel, hogy számlapok és óraszíjak széles választékát kínálhassa vásárlóinak. A felhasználók egyetlen pattintással könnyedén le tudják cserélni karpántot és még személyre szabottabb, kifinomultabb kinézetet tudnak kölcsönözni az órának az időtől, a helytől, vagy az alkalomtól függően.

Már a piaci bevezetésétől kezdve válogatni lehet azok közül az applikációk közül, amelyek a Gear S2 kör alakú felhasználói felületére lettek optimalizálva. A fejlesztőkkel és a partnerekkel együttműködve a Samsung folyamatosan gazdagítja a viselhető eszközökre elérhető tartalmakat és egyedi élményt biztosít felhasználóinak.

A Samsung Gear S2 sötétszürke házzal és sötétszürke karpánttal, valamint ezüst házzal és fehér karpánttal lesz elérhető. A fekete Samsung Gear S2 classic bőrszíjjal lesz majd kapható.

A Samsung Gear S2 és Gear S2 classicot és több applikációt a berlini Tempodrumban szeptember 3-án mutatja be a Samsung a sajtó képviselőinek.

 

 

 

Kulcsszavak: Samsung, okosóra, Gear S2
Vissza