Okos szenzor és okosotthon termékek az LG-től

Kütyü Magazin - 2015. szeptember 7.

Az LG az IFA 2015 kiállításon mutatta be új, intelligens otthon megoldásait. Az új LG SmartThinQ Szenzorral számos hagyományos háztartási gépet tehetünk „okosabbá”. Első alkalommal állították ki intelligens Lightwave sütőjüket és légkondicionálójukat is, melyek kompatibilisek az AllJoyn keretrendszerrel, az Allseen Aliance nyílt forráskódú IoT platformjával.

Új okosotthonokba szánt megoldásokkal rukkolt elő az LG. A kerek SmartThinQ szenzort meglévő háztartási gépeinkhez – mosógéphez, hűtőszekrényhez – csatlakoztathatjuk. Az eszköz figyeli például a rezgést, vagy a hőmérsékletet, és a mért értékeket továbbítja a felhasználók okostelefonján futó SmartThinQ alkalmazásnak. Ha például a mosógépre szereljük fel az érzékelőt, hagyományos háztartási gépünk intelligenssé válik, és jelzi a felhasználónak, amikor véget ér a mosási ciklus. A hűtőszekrényre csatlakoztatva arról küldhet információt okostelefonunkra, ha valamelyik élelmiszer szavatossága hamarosan lejár. Az érzékelő azt is számon tarthatja, hányszor nyitották ki a hűtőszekrény ajtaját, amíg nem voltunk otthon. Ha pedig légkondicionálóhoz, vagy más háztartási géphez csatlakoztatjuk a SmartThingQ Szenzort, a felhasználók a SmartThinQ alkalmazással távolról is vezérelhetik a berendezéseket.

Az AllJoyn egy közös, nyílt forráskódú szoftveres keretrendszer, mellyel az eszközök és alkalmazások egyszerűen kapcsolódhatnak egymáshoz, illetve kommunikálhatnak egymással. Az AllJoynt az Allseen Alliance, a számos iparág több mint 180 vállalatát összefogó IoT szövetség minden tagja támogatja. Az LG AllJoyn-kompatibilis intelligens Lightwave sütőjének tulajdonosai mobil eszközeik segítségével recepteket tölthetnek le, frissíthetik, illetve megoszthatják azokat barátaikkal és családtagjaikkal.

Az intelligens Lightwave sütő Wi-Fi-kapcsolattal rendelkezik, így a felhasználók okostelefonról is kiválaszthatják az adott ételhez ideális sütési módot, hőmérsékletet és sütési időt. Az intelligens Lightwave sütő még az esetleges hibákat is képes diagnosztizálni, és az LG online szervizközpontján keresztül segít megtalálni a megoldást, illetve a javításhoz szükséges információkat. Az LG intelligens légkondicionálója pedig nem csak arra emlékezteti a felhasználót, hogy ideje légszűrőt cserélni, de okostelefonnal távolról is irányítható, így soha többé nem kell forró, állott levegőjű helyiségbe hazaérnünk a meleg napokon.

Az IFA 2015 látogatói szeptember 4. és 9. között a Messe Berlin 18-as csarnokában tekinthetik meg az LG intelligens háztartási gépeit és számos további újdonságát.

 

 

Vissza