A Sony tagadja, hogy eladná mobil üzletágát

Czipperer Dia - 2015. október 26.

Úgy tűnik, a Sony nem válik meg mobilos részlegétől. Jonathan Lin, a vállalat tajvani mobilüzletágának vezetője hivatalosan is bejelentette, hogy nincsenek ilyen irányú terveik.

Sokszor emlegettük már, hogy a Sony megválhat mobil üzletágától, azonban egyelőre nem tűnik valószínűnek, hogy ez megtörténne. A vállalat hivatalos bejelentése szerint nem tervezik megszüntetni ezt a részleget.

Jonathan Lin tagadta, hogy ilyen irányú terveik lennének, sőt mi több, elmondása szerint fejleszteni szeretnék az üzletágat, és energiáikat erre a szegmensre összpontosítják majd.

A vállalat nemrég egy új gyáregységet nyitott meg Thaiföldön, amely vélhetően segíteni fog majd a törekvéseikben. Ráadásul nemrég mutatták be legújabb zászlóshajó mobiljukat, az Xperia Z5 modellt is, amely tovább javíthat a gyártó pozícióján a mobilszegmensben.

Xperia Z5


A Sony is bizakodó ezzel kapcsolatban. Reményeik szerint az új mobiljuk révén Tajvanban, ahol már 500 dolláros árcédulával kapható a készülék, az androidos okostelefon-piac 30%-át sikerül majd birtokolniuk.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza