A Sony gyárthatja a Galaxy S7 kameraszenzorát

Czipperer Dia - 2015. november 2.

A legfrissebb pletykák szerint a dél-koreai Samsung saját kameraszenzora mellett a Sony megoldását használhatja a Galaxy S7 kamerájánál.

Ha minden igaz, a Samsung legújabb, Galaxy S7 mobiljában egy 20 megapixeles fényleső kapott helyet, a vállalat vadonatúj ISOCELL szenzorával ellátva. Emellett azonban a Sony új IMX300-es szenzora alighanem felkeltette a Samsung érdeklődését.

Ha hihetünk a pletykáknak, a vállalat ezt szeretné használni legújabb, Galaxy S7 modelljénél, az ISOCELL-lel karöltve. Az egyelőre nem világos, hogy a két szenzor valóban együtt kap majd helyet a modellben, vagy verziótól függően változik a modellek specifikációja. Az is elképzelhető, hogy az eddig rebesgetett Galaxy S7 variánsok közül mindegyik más felszereltségű lesz a kameraszenzorokat tekintve is, illetve az egyes régiókban is eltérő lehet.

Az IMX300-as szenzor az Xperia Z5 trióban kapott helyet, és 0,03 másodperces fókuszidővel rendelkezik. Ugyan azt rebesgetik, hogy mivel az érzékelő 25 megapixeles, azonban a Samsung saját szenzora csupán 20 megapixeles képességekkel bír, így ez problémát jelenthet a dél-koreai gyártónak. Ha ez valóban így vann, akkor tényleg elképzelhető, hogy többféle kiadás is érkezik majd a modellből.

 

 

Forrás: Phonearena.com

Vissza