Már 7 millió darab fogyott a legnépszerűbb okosórából

Czipperer Dia - 2015. november 9.

A piaci elemzések szerint ahhoz kétség sem fér, hogy az Apple Watch jelenleg a legnépszerűbb okosóra a sorban. Egy friss jelentésből pedig már az is kiderül, hogy állnak jelenleg az értékesítések.

Bár az Apple Watch jelenleg a listavezető az okosórák piacán, a cupertinói vállalat nem sok számadattal kecsegtet minket az eszköz eladásairól. Ismét csak egy, a Canalys által közzétett jelentésre támaszkodhatunk.

Az elemző cég szerint az Apple okosórája immáron 7 milliós értékesítésnél jár. Ezzel sikerült túlszárnyalnia a többi okosóra gyártót, legalábbis, ami az utolsó ötnegyedév eladásait illeti. A karóra egyébként mindössze fél éve van jelen a piacon, ugyanis április 24-én kezdte meg hódító útját. Ez a szám viszont jelentősnek bizonyul, az utolsó két negyedév értékesítésit tekintve az eladások száma feltehetően nagyobb, mint a több modellé összesen.

A jelentés továbbá arra is kitér, hogy az elmúlt negyedében az Apple volt az egyetlen olyan gyártó, aki több mint 300 ezer hordható okoseszközt értékesített. Őt követi a Pebble 200 ezres eladási mutatójával. A vállalat sikere nagyban köszönhető legújabb, Pebble Time Steel modelljüknek.

Ami kicsit meglepőnek tűnhet, hogy a Samsung új okosórája, a Gear S2 nem szerepel sorban. Azt azonban nem lehet tudni, pontosan hogy áll a dél-koreai gyártó szénája okosóra fornton, ugyanis a Canalys nem közölte a Samsung gyártmányú modell hivatalos eladási mutatóit.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza