Okosotthon-menedzsment funkcióval érkeznek az LG új okostévéi

Kütyü Magazin - 2015. december 29.

Az LG 2016-os okostévéi egy sor okosotthon-menedzsment funkciót kínálnak. A webOS 3.0 operációs rendszerrel érkező televíziók segítségével lehet irányítani több okoskészüléket is.

Az LG Electronics (LG) legújabb webOS 3.0 operációs rendszere széles körben az iparág legkönnyebben használható és leginkább intuitív okostévés operációs rendszerének számít, és már megszerezte a világ vezető terméktesztelő és tanúsító szervezete, az UL tanúsítványát is. Ez a dokumentum azt igazolja, hogy a webOS 3.0 kompatibilis az otthoni ún. dolgok internete (internet of things, IoT) eszközökkel. 

A vállalat legújabb okostelevíziói is webOS 3.0 rendszerrrel a fedélzetükön érkeznek. A csatlakoztatást követően a különféle okoseszközök állapota az LG okostévé képernyőjén követhető, vagyis a televízió irányító felületként szolgál a felhasználók és a berendezések között. A tévé képernyőjét használva lehet tehát wifin vagy vezetékes kapcsolaton keresztül vezérelni például a hűtőt, a légkondicionálót vagy a mosógépet. A webOS 3.0 révén akár a szobai világítás fényerejét vagy a légkondi hőmérsékletét is szabályozhatjuk.

Az UL egy sor webOS 3.0 operációs rendszert futtató OLED és UHD tévére adott ki tanúsítványt – ezeket és az LG IoT megoldásait a CES-en a vállalat standjának okosotthon-zónájában mutatják be január 6-9. között.
 

 
Vissza