Itt a világ első 17 hüvelykes 2-in-1 modellje a Delltől

Kütyü Magazin - 2016. június 3.

A Dell bemutatta az Inspiron 2-in-1 modellek új generációját a Computex 2016 eseményen, Ázsia legnagyobb informatikai kiállításán. Az új sorozat egyaránt ideális az iskolába visszatérő diákok, feltörekvő vállalkozások és olyan családok számára, akik megfizethető megoldást keresnek mindennapi számítástechnikai igényeikhez. Az új modellek között található az Inspiron 17 7000 2-in-1 laptop is, amely a világ első 17 hüvelykes 2-in-1 megoldása.

A Dell díjnyertes, innovatív terméksorozatának legújabb tagjait kifejezetten arra tervezték, hogy az ügyféligényeknek megfelelő teljesítményt és választási lehetőséget nyújtsanak. A megújult 2016-os Inspiron 2-in-1 sorozatban mindenki megtalálhatja a számára megfelelő gépet, legyen szó akár a prémiumkategóriás 7000-es, vagy a középkategóriás 5000-es készülékekről. Az új modellek számos processzorral és konfigurálható szolgáltatások széles palettájával rendelhetők, így megkönnyítik a diákok, a családok és az értékorientált felhasználók számára a kapcsolattartást, a tanulást és az eredményes munkavégzést.

Inspiron 7000 2-in-1: a világ első 17 hüvelykes 2-in-1 laptopja 

A 17 hüvelykes Inspiron 7000 2-in-1 notebook pompás alumínium kialakítással és kiemelkedő teljesítménnyel kápráztatja el felhasználóit – a gyors, hatodik generációs Intel CoreTM processzoroknak köszönhetően gyorsabban végezhetünk a mindennapi feladatokkal. A sokoldalú, 360 fokos zsanérok segítségével a termék négy különböző módban használható, igazodva a felhasználói környezethez: laptop mód a dokumentumok gépeléséhez, sátormód a prezentációkhoz, állványmód a filmnézéshez és táblagép mód a közösségi média használatához. A 7000-es sorozatnak már az alapkonfigurációja is tartalmazza a széles látószögű, FHD felbontású képernyőt, valamint gyenge fényviszonyok esetén használható billentyűzetvilágítással rendelkezik. Mindemellett speciális infravörös kamera is található benne, így a felhasználók a Windows Hello szolgáltatással arcfelismerésen alapuló beléptető rendszert is használhatnak. A beépített precíziós érintőpad biztosítja a pontos mutatóvezérlést és a kézmozdulatok felismerését, a Waves MaxxAudio Pro audioszoftver fokozza a multimédiás élményt, a 802.11ac vezeték nélküli kapcsolat pedig jobb hatótávolságot és sebességet biztosít böngészéshez, online médialejátszáshoz és videó csevegéshez.

Az Inspiron 7000 2-in-1 laptop a Dell opcionálisan választható USB Type C-adapterével is működik, amely HDMI és VGA megjelenítőkkel, Ethernet-kapcsolattal, valamint egy USB 3.0 porton keresztül külső merevlemezekkel, nyomtatókkal és lapolvasókkal is kompatibilis.  A rendelkezésre álló Dell Power Companion kiegészítő tápegységek szintén csatlakoztathatók az USB Type C-portra, így az akkumulátor-üzemidő akár 5 órával megnövelhető.

Inspiron 5000 2-in-1 laptop: színes tulajdonságok, parádés lehetőségek

Az Inspiron 5000 2-in-1 modell új, karcsú külsőt és ragyogó, széles látószögű, FHD felbontású kijelzőt kapott. Az 5000-es sorozat a szolgáltatások széles skálája mellett könnyen használható kiegészítőket kínál. Az infravörös kamera segítségével a felhasználók a Windows Hello arcfelismerő szolgáltatással akár egyetlen pillantással bejelentkezhetnek, míg a billentyűzetvilágítás megkönnyíti a gyenge megvilágítású környezetekben való munkavégzést. Az elérhető SSD-meghajtók hosszabb akkumulátor-üzemidővel és gyorsabb válaszidővel rendelkeznek, illetve ütésállóbbak a hagyományos forgó merevlemezeknél. 

A 13 hüvelykes 2-in-1 gépek kompakt méretüknél és könnyű tömegüknél fogva ideálisak a mindennapos utazáshoz. A 15 hüvelykes 2-in-1 gépek képernyőfelülete pedig 40 százalékkal nagyobb a 13 hüvelykes modellekénél, így kiválóan alkalmasak arra, hogy egyszerre akár több projekten is dolgozzunk, vagy közösen nézzünk filmet a családdal és a barátokkal. 

Az Inspiron 5000 2-in-1 gépek tömege legkisebb súlya mindössze1,62 kg is lehet a 13 hüvelykes, FHD (1920 x 1080) felbontású kijelzővel rendelkező modellek esetén, és 2,08 kg3 a 15 hüvelykes, FHD felbontású, LED-es háttérvilágítással, élethű érintőkijelzővel, valamint akár 16 GB kétcsatornás DDR4 memóriával rendelkező laptopok esetén. Ez utóbbi tökéletes megoldást kínál azoknak a felhasználóknak, akik gyakran váltogatnak több, párhuzamosan nyitva tartott alkalmazás között.

Az Ön dolga az inspiráció, a miénk az innováció 

Az idén korábban megrendezett Consumer Electronics Show kiállításon a Dell termékei és megoldásai több mint 45 díjat nyertek. A Computex kiállításon minden évben a legjobban megtervezett termékeket jelölik a nagy tekintélyű d&i- és iF Design-díjakra, amelyek közül ebben az évben a Dell megoldásai – számítástechnikai rendszerei, kijelzői, hálózati és kommunikációs termékei, valamint orvosi monitorai – ötöt nyertek el. A díjakkal a kiváló tervezést ismerik el, a díjátadó pedig a Computex egyik kiemelt eseménye. 

A Computex kiállításon bemutatott Inspiron modellek bizonyítják, hogy még napjainkban is sok lehetőség van fejlődésre a személyi számítógépek kialakításának és teljesítményének terén. Ezek a könnyen használható modellek amellett, hogy megfelelnek a hétköznapi informatikai igényeknek, a ragyogó kijelzőkkel és lenyűgöző hangminőséggel gazdag multimédiás szórakoztató szolgáltatásokat is kínálnak. Ráadásul ár-érték arányuk páratlan, így ideálisak az ártudatos vásárlók számára. 

Vissza