Kompakt, kiemelkedő képminőségű lézerprojektor a Canontól

Kütyü Magazin - 2016. november 28.

Új lézerprojektort mutatott be a Canon. A XEED 4K600STZ névre keresztelt újdonság kiemelkedő képminőséget kínál, ráadásul kompakt és beépíthető is.

4K felbontásra képes lézerprojektorral rukkotl elő a Canon. Emellett a projektor különlegessége, hogy még portré üzemmódban használva is képes akár több képmontázst is kivetíteni. Sőt, az íves vagy domború felületeken is tökéletesen éles képet jelenít meg. E tulajdonságainak köszönhetően az új lézerprojektort nem csupán múzeumokban vagy bemutatókon, de akár kiképzéshez használt professzionális szimulátorokban is használni lehet, ahol a mozgások pontos megjelenítése érdekében gyors válaszidőre és nagy képfrissítési rátára van szükség.

A natív 4K (4096 x 2400 pixeles) felbontásnak és a Canon hosszú életű, 6000 lumenes szilárdtest fényforrás technológiájának köszönhetően a XEED 4K600STZ kiváló minőségű képeket eredményez, a HDR, vagyis a nagy dinamikatartomány támogatásának köszönhetően pedig a színek is természetesek maradnak. A projektorba épített fényforrás akár 40 ezer órás üzemidőt tud biztosítani, ha ultrahosszú élettartam üzemmódban használják.

Ráadásul a Canon egyedi AISYS (képoldalarány szerinti megvilágítási rendszer) optikai rendszere, valamint a 4000:1 natív kontrasztarány és a 10000:1 dinamikus kontrasztarány mély, tiszta színeket garantál, és biztosítja a fekete valósághű reprodukcióját a vetített képen.

A XEED 4K600STZ négy DVI-D és két HDMI 2.0 bemenete további funkciókat kínál, mivel támogatja a jó minőségű tartalmak többféle 4K forrásból, egyetlen HDMI kábelen keresztül, 60 Hz-en történő kivetítését, majdnem azonnali megjelenést biztosító, 16.6 ms-os válaszidővel.  A Crestron-kompatibilitás, a wifi, az USB-, és az Ethernet-csatlakozás révén rugalmas hálózati csatlakoztathatóságra és távvezérlésre is lehetőség van.  

A XEED 4K600STZ 1,3-szoros nagyításra alkalmas 4K zoomojbektíve és a konstans f/2.6-os rekeszértéke azt jelenti, hogy az objektív állandó fényerőt garantál a zoomtartományon belül. Az 1.0-1.3-as vetítési aránynak köszönhetően még 2,7 méteres távolságból is 120 colos kép jeleníthető meg. A XEED 4K600STZ 2017 tavaszán kerül majd a boltokba.

Vissza