Lenyűgöző Samsung LED kijelzők a New York-i Times Square-en

Kütyü Magazin - 2019. június 27.

A Samsung hatalmas, ultramodern LED kijelzőkből álló installációt mutatott be a One Times Square épületén New Yorkban. A Samsung legújabb technológiájával készült, különleges vizuális élményt biztosító kijelzők együtt több mint 1.081 m2-es felületet jelentenek.

A One Times Square épületére került új Samsung kijelzők a térre néző homlokzat egészét lefedik és a világ legértékesebb reklámfelületei között tartják számon. A képernyők prémium, központi elhelyezkedésük mellett full motion videólejátszási, élő stream és interaktív megjelenítési funkciókkal is rendelkeznek.

„Nagy öröm számunkra, hogy LED kijelző technológiánkat a világ egyik legismertebb helyszínén is megmutathatjuk – mondta el Seog-gi Kim, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának alelnöke. – A New York-i Times Square nemcsak forgalmas csomópont, hanem a populáris kultúra és a világkereskedelem szimbolikus központja is, így ideális hely arra, hogy vezető technológiáinkat itt mutassuk be.”

Az ingatlanbefektetéssel- és fejlesztéssel foglalkozó vállalat, a Jamestown tulajdonosa és kezelője a One Times Square-nek, a New York-i Times Square központjában álló 25 emeletes épületnek. A világszerte ismert épület ad otthont évről-évre a város szilveszteri visszaszámlálásának, az újévi ünnepségeken játszott szerepe pedig a világ minden táján ismertté tette.  

„A One Times Square a világ legkiemelkedőbb márkáinak kínál kiemelt hirdetési felületet – mondta Michael Phillips, a Jamestown elnöke. – A Samsung kijelzői kiváló minőségű vizuális élményt nyújtanak, amelynek segítségével a hirdetők látványosan mutathatják meg márkáikat.”

A Samsung Electronics America egyik leányvállalata, a PRISMVIEW koordinálta a projekt tervezését, logisztikai ellátását, és felelt a gyártásért, valamint a telepítésért. A Samsung a tavalyi évben szintén bemutatott egy szabadtéri LED signage installációt a Two Times Square épületén, amely a téren a most befejezett projekttel szemben található.

A Samsung SMART LED Signage XPS sorozatának kialakítása lehetővé teszi, hogy a megjelenített tartalmak színei minden beállítás mellett egyenletesek maradjanak. A One Times Square-en használt XPS 160 és XPS 080 modellek fejlett színkalibrációval, energiatakarékos kialakítással és iparági szinten is kiemelkedő színvonalú, első osztályú LED diódákkal rendelkeznek.

A három hónapos átalakítási folyamatról egy bemutató time-lapse videó is készült. A videón jól látható a kijelzők vizuális hatása és tartóssága, amelynek köszönhetően napról-napra képesek ellenállni a szélsőséges időjárási viszonyoknak is.

Vissza